İLK BAKIŞ › Mazda CEO’su: Koeru konsepti üretilebilir

Mazda CEO’su: Koeru konsepti üretilebilir

07 Aralık 2015 / 22:57 Masamichi Kogai, Japon üreticinin üretilmesi planlanan crossover modeli ile ilgili yeni detaylar açıkladı

Mazda CEO’su: Koeru konsepti üretilebilir

Mazda yeni crossover modeli için hazırlıklarına devam ediyor. Japon üreticinin CEO’su Masamichi Kogai Automotive News’a yaptığı açıklamada yeni model hakkında detaylar paylaştı. Yaptığı röportajda “tamamen yeni” modelin, station wagon bir otomobilin becerilerine sahip sportif bir crossover olacağını ve bu aracın markanın CX-3, CX-5 ve CX-9 modellerinden daha alçak olacağını söyledi. Subaru Outback’e rakip olması amacıyla tasarlanan yeni crossover’ın büyüklüğünün CX-5 ile benzer olacağını söyleyen Kogai, benzer boyutlara sahip olmasına rağmen yeni modelin geleneksel crossover’lara iyi bir alternatif olacağını düşündüğünü de açıkladı.

Japon yönetici her ne kadar bu modelin üretim planlarını doğrulamamış olsa bile, geliştirilmesine devam edilen yeni modelin bir prototipi geçtiğimiz günlerde Çin’de objektiflere yakalandı. Konseptin izinden giden prototip, daha yüksek bir tavan çizgisine, geleneksel aynalara ve daha küçük jantlara sahipti.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR