SEKTÖREL › Mazda MX-5, dokuz yeni ödül kazandı

Mazda MX-5, dokuz yeni ödül kazandı

16 Şubat 2016 / 17:39 Japon üreticinin roadster modelinin başarıları taçlandırılmaya devam ediliyor

Mazda MX-5, dokuz yeni ödül kazandı

Köklü geçmişinin geleneklerini günümüze taşıyan Mazda MX-5, 2016 yılında birkaçı Avrupa'dan olmak üzere dokuz yeni ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz yaz piyasaya sürülen roadster'ın yeni versiyonu, satışa sunulmasından bu yana 15 ödül kazandı.

Britanyalı What Car? dergisi MX-5’i, Audi A3 ve BMW 4 Serisi gibi rakipleri arasından 25.000 euro’dan daha ucuz en iyi otomobil ve en iyi üstü açılabilir otomobil olarak gösterdi. Japon üreticinin ikonik modeli ayrıca The Sunday Times haftalık gazetesinin “2016’nın En İyi 100 Otomobili” listesine girerek, Jaguar, Ferrari ve Porsche gibi markaların sunduğu modellerin arasından iki koltuklu roadster kategorisinin kazananı oldu.

Britanya merkezli yayın organlarının yanı sıra, Almanya’da yayın yapan Auto Motor & Sport dergisinin ithal üstü açılabilir kategorisinde “2016’nın En İyi Otomobili” okuyucuların seçimi ödülünü aldı. Portekiz merkezli Turbo dergisinin “2015 Yılının En iyi Cabrio Otomobili” ödülüne de layık görülen otomobil, İspanya’daki motorlu araçları temel alan web siteleri, bloglar ve forumlarda yer alan 800.000 girdiyi inceleyen GEOM Index’te 2015’in birinci sınıf otomobili oldu. MX-5 Avustralya’da, 25 premium otomobilin yer aldığı incelemede model tarihinde ilk defa 2016 Wheels Yılın Otomobili unvanını kazandı. US News & World Report tarafından “2016 Fiyatına Göre En İyi Spor Otomobil” olarak seçilen otomobil, Kanada’da yayın yapan TSN Motoring TV’nin “2016 Yılının Spor Otomobili” ödülünü de müzesine götürdü.

Geçtiğimiz sonbaharda Avrupa’da satışa sunulan yeni MX-5, kendinden önce gelen üç nesilden daha agresif bir görüntüye sahip. SKYACTIV teknolojisine sahip 131 bg ve 160 bg gücündeki iki benzinli motor seçeneği ile birlikte sunulan MX-5, aktif güvenlik ve bağlantı sistemleri ile dikkat çekiyor. Japon üretici MX-5’in hafiflik, sadelik ve saf sürüş keyfi sağlama hedefine sadık kalınarak üretildiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR