SEKTÖREL › Mazda MX-5 “Dünyada Yılın Otomobili” seçildi

Mazda MX-5 “Dünyada Yılın Otomobili” seçildi

26 Mart 2016 / 18:00 Mazda’nın roadster modeli 2016 New York Otomobil Fuarı’nda 73 otomotiv gazetecisinin oyları ile ödüle layık görüldü

Mazda MX-5 “Dünyada Yılın Otomobili” seçildi

Mazda MX-5 2016 New York Otomobil Fuarı’nda “Dünyada Yılın Otomobili” ödülüne layık görüldü. 73 otomotiv gazetecisinin oluşturduğu jürinin oyları ile bu ödülü almaya hak kazanan Japon üreticinin roadster modeli, ayrıca “Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülünde de ilk sırayı almayı başararak büyük bir başarı gösterdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 73 otomotiv gazetecisi, bu ödülün yanı sıra “Dünyada Yılın Çevreci Otomobili”, “Dünyada Yılın Performans Otomobili” ve “Dünyada Yılın Lüks Otomobili” ödüllerinin de sahiplerini bulmasını sağladı. Dün duyurduğumuz üzere Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli Mirai modeli “Dünyada Yılın Çevreci Otomobili” ödülüne BMW 330e, Chevrolet Volt, Toyota Prius ve Volkswagen Passat GTE gibi otomobilleri geride bırakarak layık görüldü. Audi’nin R8 Coupe modeli, Chevrolet Camaro, Honda Civic Type-R, Mercedes-AMG C63 Coupe ve Range Rover Sport SVR’yi geride bırakarak 2016 yılının en iyi performans otomobili seçilirken, BMW 7 Serisi de Audi Q7, Jaguar XF, Mercedes-Benz GLE Coupe ve Volvo XC90’ı geride bırakarak “Dünyada Yılın Lüks Otomobili” ödülüne layık görüldü.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR