GÜNDEM › Mazda MX-5 Spyder Concept

Mazda MX-5 Spyder Concept

05 Kasım 2011 / 14:55 Roadster ikonu Mazda MX-5'in üzerine geliştirilen MX-5 Spyder konsepti, 'cool' görüntüsüyle öne çıkıyor

Mazda MX-5 Spyder Concept
Bir roadster ikonu haline gelen Mazda MX-5 baz alınarak geliştirilen ve şov amaçlı “cool” tasarım detaylarına sahip olan MX-5 Spyder konsepti duyuruldu. Haartz Corporation tarafından üretilen ve bir örümceği çağrıştıran farklı tasarımlı kırmızı kumaş tentesi, yeni şişkin ön tamponu, tamponun altındaki gündüz farları ve farklı ön ızgarasıyla daha yırtıcı görünen otomobil, "Stratosfer Beyazı" adlı özel bir renge boyanmış. "Tabanca Siyahı" 17 inç ADVAN RS jantlara ve 225/45 R17 ebadında performans lastiklerine sahip olan konseptin kabin de dahil olmak üzere birçok noktasına “Spyder” plakaları işlenmiş.

Kaputun altında, American Le Mans Serisi yarışlarının giriş seviyesinde yarışan Mazda/Dyson Racing takımının da kullandığı, BP’nin isobutanol adlı biyolojik yakıtıyla çalışan 2.0 litrelik MZR motora yer verilmiş. Bunun yanında otomobilde ultra hafif lityum-iyon Braille yarış bataryası kullanılarak hatırı sayılır bir yakıt ekonomisi elde edilmiş. MazdaSpeed coil-over kitiyle yere daha sağlam basan konsepti dizginleme göreviniyse Brembo fren kaliperleri üstlenmiş. Şov otomobili, Racing Beat tasarımlı manifold, filtre kiti ve egzoz çıkışıyla tamamlanmış.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR