YENİ MODELLER › Mazda MX-5 ülkemizde satışa sunuldu!

Mazda MX-5 ülkemizde satışa sunuldu!

01 Mayıs 2016 / 11:59 Japon üreticinin ikonik roadster’ı Türkiye yollarına çıkıyor

Mazda MX-5 ülkemizde satışa sunuldu!

Mazda MX-5, geçtiğimiz ay hem “Dünya’da Yılın Otomobili” hem de “Dünya’da Yılın Tasarımı” ödüllerini aynı anda kazanan ilk model olma unvanını almasının ardından Türkiye’de de satışa sunuldu.

Dördüncü nesil MX-5, markanın SKYACTIV teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarım dili ile tasarlanmış yeni nesil ürün gamının altıncı modeli olarak öne çıkıyor. 1.5-litre ve 2-litre hacimli SKYACTIV-G atmosferik benzinli motorlar ile birlikte sunulan Mazda MX-5 ülkemize 6-ileri manuel şanzımanlarla eşlenmiş olarak geliyor. Saf roadster sürüş keyfi vaat eden otomobil geçtiğimiz günlerde 1 milyonluk satış barajını aşarak önemli bir kilometre taşını geride bırakmıştı.

Mazda’nın yeni modelinin Fethiye’de gerçekleştirilen lansmanında açıklama yapan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Mazda MX-5’in 29 Nisan 2016 tarihinden itibaren tüm Türkiye’deki Mazda showroom’larında yerini alacağını ve Mazda olarak müşterilere test sürüşü imkanı sunduklarını belirtti. Türkiye’deki satış hedeflerinin bu yıl için 80 adet olduğunu açıklayan Yurdakul, 35 adet ön satış teslimatı yapacaklarını da bildirdi.

Mazda Türkiye, Türkiye’ye pazarına sunulan MX-5’in başlangıç fiyatını lansmana özel olarak 102.000 TL olarak açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR