SEKTÖREL › Mazda RX-VISION’a tasarım ödülü…

Mazda RX-VISION’a tasarım ödülü…

13 Haziran 2016 / 19:53 Japon üreticinin spor otomobil konsepti zorlu rakiplerini geride bırakmayı başardı

Mazda RX-VISION’a tasarım ödülü…

Mazda RX-VISION, konsept otomobil kategorisinde 2016 Yılının En İyi Tasarım Ödülü’nü kazandı. Mazda’nın Avrupa tasarım müdürü Kevin Rice, Torino Otomobil Fuarı’nda markanın hak ettiği ödülü teslim aldı.

Geçtiğimiz son baharda gerçekleştirilen 2015 Otomotiv Markaları Yarışması’nda “Yılın En İyi Takımı” da dahil olmak üzere üç ödüle layık görülen global tasarım ekibinin bir üyesi olan Rice yeni ödülle ilgili şunları söyledi, ”Tabii ki Mazda olarak sadece tasarımda değil, araçlarımızı görüntüleriyle eş değer kılan teknoloji alanında da yaptığımız çalışmaların karşılığını almak oldukça memnun edici. RX-VISION’ı sergilediğimiz her yerde insanlardan otomobilin ne kadar mükemmel göründüğü yönünde tepkiler aldık. Bu harika tepkiler kendi beklentilerimizin bile ötesine çıkmayı başardı.”

Mazda’nın konsept otomobili, Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept ve Porsche Mission E Concept gibi oldukça dişli rakiplerin önünde ödüle uzandı. Mazda RX-VISION 2015 Tokyo Otomobil Fuarı’nda Kasım ayında gerçekleşen dünya lansmanından kısa bir zaman sonra bu yılın Ocak ayında Paris’te gerçekleştirilen 31. Uluslararası Otomotiv Festivali’nde “Yılın En Güzel Otomobili” ödülüne layık görülmüştü.

2016 Otomobil Tasarım Ödülleri’nde üretim araçları ve marka tasarım diliyle birlikte toplam üç kategoride ödül verildi. Dört kıtanın seçkin otomotiv dergilerinden editörler ve temsilcilerden oluşan 11 kişilik jüri, geçtiğimiz yıl boyunca piyasaya sürülen otomobiller arasından kazananları seçti. İlki 1984 yılında verilen Otomobil Tasarım Ödülleri, Auto & Design tarafından organize ediliyor. Dergi, 19 yıllık aranın ardından bu yıl yarışmayı yeniden canlandırmış oldu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR