SEKTÖREL › Mazda, Toyota için otomobil üretecek...

Mazda, Toyota için otomobil üretecek...

09 Kasım 2012 / 22:51 Mazda, yapım aşamasındaki Meksika fabrikasında Toyota için Mazda2 temelli bir araç üretecek

Mazda, Toyota için otomobil üretecek...
Toyota Motor Corporation ve Mazda Motor Corporation, Mazda’nın Meksika’da bulunan ve şu anda yapım aşamasında olan fabrikasında büyük oranda Kuzey Amerika’da satılacak Toyota logolu bir araç üreteceğini duyurdu. Mazda2 tabanlı olacak olan bu otomobilin üretimi, yıllık 50.000 adetle 2015 yılının yaz aylarında başlayacak ve Toyota bayileri aracılığıyla satılacak.

Mazda’nın Meksika’daki fabrikasının Mart 2014’te sona eren mali yıl içerisinde üretime başlaması planlanıyor. Toyota'nın kendi aracına ilişkin üretim ekipmanı maliyetlerini, geliştirme maliyetlerini ve fabrikanın üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik masrafları uygun oranda karşılayacağı açıklanıyor.

Yapılan anlaşma ile birlikte Toyota, Kuzey Amerika araç gamını güçlendirmeyi, Mazda ise üretim verimliliğini ve karını artırmayı amaçlıyor. Mazda'nın Guanajuato eyaletindeki Salamanca şehrinde inşa edilen Meksika fabrikası yıllık 140 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olacak ve Toyota logolu bu modelin yanı sıra Mazda2 ile Mazda3 modellerinin üretimini gerçekleştirecek.

Not: Yukarıda gördüğünüz otomobil çizimi Mazda2'ye aittir.

ÇOK OKUNANLAR