SEKTÖREL › Mazda üç yıl içerisinde 13 yeni model tanıtacak

Mazda üç yıl içerisinde 13 yeni model tanıtacak

13 Eylül 2021 / 18:43 Mazda, dünya çapında elektrifikasyon sürecini hızlandıracak yeni hedeflerini paylaştı

Mazda üç yıl içerisinde 13 yeni model tanıtacak

Elektrikli modellere geçiş sürecinin hız kazandığı dünya otomotiv endüstrisinde, gelecek planlarını paylaşan üreticilerden bir tanesi de Mazda oldu. 2050 yılında karbon seviyesini nötr hale getirmeyi hedefleyen Mazda, 2030 yılı itibariyle süreci hızlandırarak seri üretim bandından çıkacak her 4 otomobilinden 1'ini elektrikli güç kaynağına sahip olacak şekilde üretmeyi planlıyor. Geri kalan tüm modellerin de hibrit ve elektrik destekli motorlara sahip olacağı açıklanıyor.

a701aeee915d78399050b53f53a15f7a_0.jpg

Mazda, 2022'den 2025'e kadar 5 yeni hibrit, 5 yeni şarj edilebilir hibrit ve 3 yeni tamamen elektrikli otomobil üreterek, Japonya, Avrupa, ABD, Çin ve Asya pazarlarında satışa sunacağını belirtiyor. Buna ek olarak; marka 2025-2030 yılları arasında da halen AR-GE operasyonları devam eden SKYACTIV EV platformunu kullanarak, birçok sınıfta tamamen elektrikli modelleri sürücüyle buluştırmayı hedefliyor. Ödüllü e-Skyactiv-X ve yeni sıralı 6 silindirli motorlarıyla CO2 emisyonlarını düşürmeye devam eden Japon üretici, yenilenebilir alternatif enerji kaynakları ve biyoyakıtlar üzerinde araştırma ve geliştirme süreçlerine de devam ediyor. 

Öte yandan Mazda, trafik kazalarının asla yaşanmadığı bir dünya hedefi için "insan merkezli otonom sürüş" teknolojisini de açıklığa kavuşturdu. Sürücünün davranışlarını ve fiziksel kondisyonunu sürekli tarayan Mazda Co-Pilot konsepti, sürücüde tespit ettiği ani değişikliklerde otomobilin kontrolünü tamamen üstlenerek en yakındaki güvenli alana park edecek ve acil durum çağrısı bırakacak. Teknolojinin Mazda Co-Pilot 1.0 ismi verilen ilk versiyonu, önümüzdeki yıl seri üretim Mazda modellerinde karşımıza çıkacak. 

ÇOK OKUNANLAR