SEKTÖREL › Mazda'dan dünyanın en hafif tamponları!

Mazda'dan dünyanın en hafif tamponları!

11 Şubat 2012 / 13:34 Mazda, yeni modeli CX-5'te kullanılacak olan dünyanın en hafif tamponlarını geliştirdi

Mazda'dan dünyanın en hafif tamponları!
Mazda Motor Corporation, Japonya Polypropylene Şirketi ile işbirliği yaparak, araç parçaları için konvansiyonel materyaller ile aynı sağlamlığı sunan ve aynı zamanda önemli derecede ağırlık azaltımı sağlayan reçine materyali geliştirdi. Bu materyali kullanarak üretilen parçalar, konvansiyonel reçine kullanılarak üretilenlerden çok daha ince. Bu durum da, parçaları üretmek için gerekli olan reçinede önemli derecede ağırlık azaltımı sağlıyor. Verilen bilgiye göre, bu materyal hem ön hem de arkada kullanıldığında, toplam tampon ağırlığını yaklaşık %20 oranında düşürüyor.

Tampon üretimi sürecinde, azaltılan kalınlığın, döküm aşamasında daha kısa soğuma süresi sağladığı ve daha önce 60 saniye olan tampon döküm süresinin böylece 30 saniyeye düşürüldüğü açıklanıyor. Bunun da, üretim sürecinde harcanan enerji miktarında büyük bir azalma sağladığı belirtilmekte.

Mazda, polipropilen ve kauçukta bulunan, reçinenin öğesi olan ve farklı özelliklere sahip iki bileşeni karıştırmış ve bunları temel tampon materyalinin yüzeyi ve iç kısmında gerekli fonksiyonlar doğrultusunda iki katmanlı bir yapıya dağıtmış. Bunun sonucunda da, tamponun yüzey kısmındaki boya filmi tutma özelliğinin mükemmel bir şekilde korunduğu, iç kısmın da azaltılan kalınlıkla birlikte yüksek sağlamlık ve darbe emiş özelliği sunduğu söyleniyor.

Mazda, bu en hafif tamponları önümüzdeki baharda satışa sunulacak olan CX-5 modelinde kullanacak.

ÇOK OKUNANLAR