
McLaren, 1000 bg’lik P1 GTR için hazırlanıyor
14 Haziran 2014 / 15:14 Sadece pistte kullanılabilecek olan otomobilin üretimine P1’in üretimi bittikten sonra başlanacak

McLaren şimdiye kadar ürettiği bütün modellerden daha güçlü bir model üretmenin planlarını yapıyor. Sadece şu anki P1 sahiplerine satılması beklenen McLaren P1 GTR yaklaşık 2.5 milyon euroluk fiyatıyla markanın pist oyuncaklarının zirvesinde yer alacak.
“Standart” P1’in etkliyeici 916 bg’lik gücü yetmiyormuşçasına, P1 GTR’ın 1000 bg güç üreteceği ve P1’in otomatik açılan arka kanadının aksine sabit arka kanadıyla daha agresif bir görünüme sahip olacağı söyleniyor. Genişletilmiş iz aralığı ve pist lastikleri ise otomobilin “bir tur içerisinde maksimum performans” ortaya koymasına yardımcı olacak.
McLaren P1 GTR’ın üretimine 2015 yılı içerisinde 375. P1’in üretiminin hemen ardından başlanacak ve model 2015 yılının aynı zamanda F1 GTR’ın 20. yıldönümü olması sebebiyle özel bir yere sahip olacak. McLaren yetkilileri henüz kaç adet otomobilin üretileceğini ve otomobillerin sahiplerinde mi yoksa Ferrari’nin FXX programında yaptığı gibi McLaren’de mi kalacağını açıklamış değil.
Haber: Ege Geçyatan
-
Yeni GLB'nin benzinli versiyonu da Türkiye'de
Elektrikli GLB'nin ardından hafif hibrit teknolojili GLB 220 4MATIC AMG’de Türkiye’de satışa sunuldu
-
Skoda Epiq’in seri üretimi başladı
Markanın yeni MEB+ platformu üzerine geliştirilen modelin 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye pazarına sunulması planlanıyor
-
Yeni Audi Q7 ve SQ7 tanıtıldı
Audi, yeni Q7 ve SQ7 modellerini gelişmiş dijital teknolojiler ve güçlü motor seçenekleriyle tanıttı
-
"ÖTV muaf" avantajlı Boreal satışa sunuldu
Boreal, ÖTV muafiyeti avantajı, zengin donanımı ve 7 yıl garanti desteğiyle pazara giriş yaptı
-
BMW M’den elektrikli performans vizyonu
BMW M Concept Neue Klasse, markanın gelecekteki elektrikli performans modellerine ışık tutuyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS