YENİ MODELLER › McLaren, 675LT’nin üstünü açtı!

McLaren, 675LT’nin üstünü açtı!

11 Aralık 2015 / 23:23 Britanyalı üretici, yeni 675LT Spider modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

McLaren, 675LT’nin üstünü açtı!

McLaren, otomotiv dünyası tarafından merakla beklenen 675LT Spider modelini tanıttı. “Ciddi müşteri talebini karşılamak” amacıyla geliştirildiği açıklanan yeni otomobil, büyük bir ön splitter, yeni kapı eşikleri ve aktif “uzun kuyruk” (active Longtail) hava fren sistemine sahip daha sportif gövdesi ile markanın 675LT Coupe modelinin izinden gidiyor. Yüksek performanslı üstü açık otomobil, ayrıca çift çıkışa sahip titanyum egzoz sistemi ve özel üretim Pirelli P Zero Trofeo R lastiklerle çevrelenmiş 19 ve 20 inçlik ultra hafif alaşım jantlar ile birlikte geliyor. 30 km/s hıza kadar açılabilen veya kapanabilen hard-top tavan ise tabii ki otomobilin en önemli özelliği olarak dikkat çekiyor.

Hafiflik teması iç mekanda da hafif karbon fiber kabuklu 675LT armasına sahip deri döşemeli yarış koltukları ve otomobilden çıkarılmış olan (ancak 16 kg’lik ekstra ağırlığı kafasına takmayan müşteriler için bedava bir opsiyon olarak sunulan) klima sistemi ile devam ediyor. Otomobil gücünü yeni turboşarjlar, elden geçirilmiş silindir başları ve modifiye edilmiş egzoz manifoldları ile “ciddi bir şekilde elden geçirilmiş olan” 3.8-litre hacimli çift turbolu V8 motordan yer alıyor. Ayrıca yeni bir krank miline, daha hafif motor kulaklarına ve yüksek akışlı yakıt pompasına sahip olan bu motor 675 bg güç ve 700 Nm tork üretiyor. Bu değerler 1.270 kg ağırlığındaki otomobili 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 sn’de, 0-200 km/s hızlanmasını ise 8.1 sn’de tamamlamasını sağlarken, otomobilin maksimum hızı ise fabrika tarafından 326 km/s olarak açıklanıyor.

675LT Spider, sürücünün otomobili daha rahat kontrol edebilmesini sağlamak amacıyla daha sert yaylara ve daha geniş iz genişliğine sahip spor ayarlı süspansiyon ile birlikte geliyor. McLaren yeni 675LT Spider modelinden yalnızca 500 adet üretileceğini söylerken, otomobilin fiyatının 285.450 sterlinden başlayacağını bildiriyor. Teslimatlarına 2016 yazında başlanacak olan yeni otomobilin bütün örneklerinin önümüzdeki iki ay içerisinde satılacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR