GÜNDEM › McLaren, Cayman’e rakip üretmeyecek

McLaren, Cayman’e rakip üretmeyecek

28 Kasım 2015 / 13:27 Britanyalı üretici, Porsche Cayman’e rakip olacak daha ucuz bir model üzerinde çalışmadığını açıkladı

McLaren, Cayman’e rakip üretmeyecek

McLaren, yaptığı açıklamada Porsche Boxster/Cayman ikilisinin karşısına çıkacak, yeni, daha ucuz bir model üzerinde çalışmadığını açıkladı. Bu durumun nedenini bu tarz bir modelin bir McLaren armasına sahip olacak kadar özel olmadığını vurgulayarak açıklayan McLaren tasarım şefi Robert Melville, 540C/570S ikilisinin Britanyalı üreticinin giriş seviyesi modeli olarak kalacağını da bildirdi.

570S’in günlük kullanılabilir bir spor otomobil olarak geliştirildiğini ve bu otomobilin ilerleyen tarihlerde daha farklı tasarıma ve 2+2’lik koltuk düzenine sahip olacak olan daha pratik bir GT versiyonunun üretileceğini de söyleyen Melville, üstü açık 570S Spider’ın ise 2017’de ortaya çıkacağı bilgisini verdi. Tasarım şefi, ayrıca Britanyalı üreticinin sınırlı sayıda üretilecek olan 675LT Spider’ın üzerinde çalıştığını, P1’in halefinin ise 2020’den önce ortaya çıkmayacağını açıkladı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR