YENİ MODELLER › McLaren P1 ilk kez çıplak karbon fiber gövde ile gösterildi

McLaren P1 ilk kez çıplak karbon fiber gövde ile gösterildi

10 Mart 2016 / 21:30 Britanyalı süper otomobil üreticisinin hibrit modeli P1 Cenevre Otomobil Fuarı'nda boyasız karbon fiber gövdesi ile yer alıyor

McLaren P1 ilk kez çıplak karbon fiber gövde ile gösterildi

McLaren hibrit süper otomobili P1’i bu yıl 86’ncısı düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda çıplak karbon fiber gövdesi ile otomobil tutkunlarının karşısına çıkardı. Üretimi geçtiğimiz yılın Aralık ayında tamamlanan ve yalnızca 375 adet üretilen otomobilin McLaren Special Operations tarafından elden geçirilen bu örneği, fuarda Lio Mavisi vernikle lamine edilmiş karbon fiber gövdesi ile gösteriliyor. Bu otomobil ile P1’in karbon fiber gövdesini ilk kez çıplak bir şekilde kamuoyuna gösteren İngiliz üretici, bu otomobilde parlak siyah jantlara yer vermiş. 1990’ların McLaren F1’ini anmak amacıyla 24 ayar altından üretilmiş egzoz ısı kalkanına sahip olan otomobilin iç mekanında ise mavi dikişlere sahip karbon siyah Alkantara döşemeler yer alıyor.

McLaren ürettiği 375 P1’in yüzde 34’ünün Güney ve Kuzey Amerika’ya, yüzde 26’sının Avrupa’ya, yüzde 27’sinin Asya-Pasifik bölgesine, geriye kalan yüzde 13’ünün ise Orta Doğu ve Afrika’ya satıldığını açıklıyor. Üretici ayrıca her biri sahiplerinin istekleri doğrultusunda üretilen P1’lerin hiçbirinin aynı olmadığının altını çiziyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR