
McLaren, P1’in üretimini sonlandırdı
14 Aralık 2015 / 21:47 İngiliz üretici 375'inci P1’i üreterek hiper otomobilin üretimini tamamladığını açıkladı...

McLaren bir açıklama yaparak en tepedeki modeli P1’in üretimini sonlandırdığını açıkladı. 375'inci otomobilin birleştirilmesinin tamamlanması ile kendi adına bir devri kapatan McLaren, üretilen otomobillerin tamamını 2013 yazında, henüz otomobil ortaya çıkmadan önce satmayı başarmıştı. Fotoğrafta solda duran otomobil üretilen ilk örneği temsil ederken, sağdaki ise sonuncu otomobili gösteriyor. McLaren, MSO departmanı tarafından üretilen otomobillerin hiçbirinin birbiri ile aynı olmadığının altını çizerken, her bir otomobilin üretiminin 17 gün sürdüğünü belirtiyor.
McLaren 375 üretim otomobilinin dışında 13 deneme prototipi, 5 onaylama prototipi ve 3 üretim öncesi model ürettiğini açıklıyor. Her otomobilin üretiminde 105 kişi çalışırken, bir otomobilin boyanması için yaklaşık 5-8 litre astar, ara kat boya ve 8-9 litre vernik boya kullanılıyor. Daha farklı bir boyaya sahip olan otomobillerin boyanması ise beş gün bile sürebiliyor.
Her bir P1’in üretimi için 800 saatlik işçilik gerekirken, McLaren yetkilileri, otomobilin geliştirme süresi boyunca 620.000 km yol kat edildiğini açıklıyor. Kat edilen yolun yüzde 33’ünün ise dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan pistlerde gerçekleştirildiği bildiriliyor.
Haber: Ege Geçyatan
-
Yeni Audi Q3 satışa sunuldu
Audi, kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Q3’ü tamamen yenileyerek Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Toyota Hilux'ta elektrik sürprizi
Yeni Hilux, dizel, benzinli, 48V hibrit, elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli versiyonlara sahip olacak
-
BYD Türkiye’de ilk SEALION 7 teslimatını gerçekleştirdi
Markanın global Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye’deki ilk SEALION 7’nin anahtarını bizzat teslim etti























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS