YENİ MODELLER › Mercedes-AMG GT ailesinin en hızlısı tanıtıldı!

Mercedes-AMG GT ailesinin en hızlısı tanıtıldı!

22 Kasım 2016 / 17:39 Alman üreticinin 585 bg’lik AMG GT R modeli 1.455.700 TL’den başlayan fiyatlarla sipariş edilebiliyor

Mercedes-AMG GT ailesinin en hızlısı tanıtıldı!

Mercedes-AMG, ürün gamını yeni AMG GT R modeli ile genişletiyor. Stuttgartlı üreticinin AMG GT ürün gamının zirvesinde yer almak üzere Yeşil Cehennem lakaplı Nürburgring pistinde geliştirilen yeni otomobilin kaputunun altında otomobilin ön aksının arkasına yerleştirilmiş olan 585 bg güç ve 700 Nm tork üreten 4-litre hacimli çift turbo V8 motor görev yapıyor. Ürettiği güç ve torku Mercedes-Benz’in AMG SPEEDSHIFT DCT adlı 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı üzerinden arka tekerleklerine aktaran yeni otomobil bu bileşim ile birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 3.6 sn’de tamamlarken hızlanmayı 318 km/s’ye kadar sürdürebiliyor.

Mercedes-Benz’in motor sporlarından edindiği deneyim ve bilgi birikiminden faydalanılarak geliştirilen yeni AMG GT R, yönlendirilebilen arka tekerlekleri, karbon fiber ön çamurlukları ve büyük arka tamponu ile birlikte markanın GT3 yarışçısı AMG GT3’e en yakın yol otomobili olarak fark yaratıyor. Stuttgartlı üreticinin AMG GT3 yarış otomobilinde yer verdiği ve Panamericana adı ile andığı özel ızgarası ve yalnızca bu otomobilde özel olarak sunduğu “green hell magno” (Yeşil Cehennem Magno) rengiyle diğer AMG GT modellerinden ayrılan otomobil teslimatlarına önümüzdeki yılın ortasına doğru başlanması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR