YENİ MODELLER › Mercedes-AMG ve Cigarette Racing yeni bir tekne için bir araya geldi

Mercedes-AMG ve Cigarette Racing yeni bir tekne için bir araya geldi

13 Şubat 2016 / 22:53 Söz konusu yarış teknesinin 1 milyon euro’dan daha pahalı bir fiyat etiketine sahip olduğu tahmin ediliyor

Mercedes-AMG ve Cigarette Racing yeni bir tekne için bir araya geldi

Mercedes-AMG ve Cigarette Racing, Mercedes’in AMG GT3 yarış otomobilinden esinlenen bir yarış teknesi geliştirmek üzere güçlerini bir araya getirdi. İki firma geçtiğimiz yıllarda da benzer projeler için birlikte çalışmış ve 2012 yılında C63’ten ilham alınarak geliştirilen Black Series 50’ Marauder Cigarette, 2013 yılında SLS AMG Electric Drive’dan ilham alınarak geliştirilen Electric Drive, 2014 yılında Vision GT temalı Vision GT ve son olarak geçtiğimiz yıl ise Mercedes-AMG GT S’ten ilham alınarak geliştirilen 50 Marauder GT S model tekneleri ortaya çıkartmıştı.

Firmaların 2016 Miami Boat Show’da tanıtılmak üzere geliştirdiği bu yılki model ise Mercedes-AMG’nin yalnızca pistte kullanılabilen AMG GT3 modelinden ilham alınarak ortaya çıkartılan Cigarette Racing Team 41’SD GT3 oldu. Toplamda 2.200 bg güç üreten her biri 1.100 bg’lik iki adet Mercury Racing motora sahip olan teknenin maksimum hızının ise 160 km/s ile sınırlandırıldığı açıklanıyor. Cigarette Racing Team 9.071 kg ağırlığındaki teknenin fiyatının istek üzerine öğrenilebileceğini açıklıyor. Ancak fiyat hakkında bir fikre sahip olmak isterseniz, iki firmanın geçtiğimiz yıl bir araya gelerek ürettiği 50 Marauder GT S modelinin 1.2 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olduğunu hatırlatabiliriz.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR