YENİ MODELLER › Mercedes-AMG'nin hiper otomobili hazır!

Mercedes-AMG'nin hiper otomobili hazır!

17 Eylül 2017 / 18:29 Mercedes-AMG'nin merakla beklenen 1000 bg'lik otomobili daha şimdiden tükendi...

Mercedes-AMG'nin hiper otomobili hazır!

Mercedes-AMG'nin uzun zamandır merakla beklenen hiper otomobili Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Project One adıyla gün ışığına çıktı. Markanın Formula 1’de kullandığı 1.6 litrelik V6 güç ünitesiyle kombine edilmiş 4 elektrikli  motora sahip olan Project One, toplam 1000 bg'nin üzerinde bir güç değeri sunuyor. Otomobili 0'dan 200 km/s hıza 6 saniyenin altında ulaştıran bu kombinasyon Project One'ın 350 km/s’nin üzerine çıkmasını da sağlıyor.

Project One'ın elektrikli motorlarının ikisi ön tekerleklerde yer alıyor ve her biri 120 kW güç üretiyor. 90 kW gücündeki bir diğer elektrikli motor arkada turbo beslemede yer alırken, dördüncü elektrikli güç ünitesi ise motorun kendisine destek veriyor. Aracın, bu dört elektrikli motor sayesinde eşi benzeri olmayan bir hızlanma performansı sunması bekleniyor.

İç mekanında da Formula 1’den esintiler taşıyan Mercedes-AMG Project One, dikdörtgen formlu bir direksiyona, çift LED ekranlı göstergelere ve karbonfiber kaplamalara sahip.

Vergiler hariç 2.7 milyon dolarlık bir fiyat etiketi bulunan Project One'dan sadece 275 adet üretilecek. Daha şimdiden tümü satılan hiper otomoblin en erken 1.5 sene sonra teslim edilmeye başlanacağı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR