YENİ MODELLER › Mercedes B-Serisi

Mercedes B-Serisi

07 Eylül 2011 / 16:29 Tamamen yenilenen B-Serisi, her açıdan büyük bir değişim geçirdi. Bu değişim, imajı da etkileyecek gibi görünüyor

Mercedes B-Serisi
Mercedes-Benz’in özellikle Avrupa'da başarılı satış rakamlarına ulaşan modeli B-Serisi, baştan aşağıya yenilendi. Daha genç ve dinamik çizgileri,yeni motor ve şanzımanları, gelişmiş sürüş asistanları ve markanın geleneksel kalitesiyle öne çıkan B-Serisi, 4359 mm'lik uzunluğuyla selefinden 89 mm daha uzun bir gövdeye sahip. Yüksekliği 48 mm azalarak 1557 mm'ye gerileyen otomobil, böylece yerini alacağı mevcut B-Serisi'nden daha dinamik ve sportif bir görünüm sunarak genç ailelerin daha çok ilgisini çekmek istiyor.

Yüzü, markanın diğer yeni nesil modellerine benzeyen B-Serisi aerodinamik açıdan da çok daha iyi bir noktada. Aerodinamik tasarım, ön tamponda yer alan kanallar ve taban kaplaması sayesinde rüzgar direnç katsayısı 0,26 Cd'ye kadar gerilemiş. Opsiyonel donanım olarak sunulan Teknoloji Paketi ile bu rakamın 0.24 Cd'ye kadar düşebildiği açıklanıyor. Aerodinamik iyileşmenin en büyük etkisi yakıt tasarrufunda olmuş.

Yalın, ancak şık bir kokpite sahip olan otomobilin iç mekanında isteğe bağlı seçilebilen ahşap kaplamalar, deri döşemeler ve piano siyahı detaylar yer alıyor. Yuvarlak havalandırma kanalları, kumanda birimleri ve direksiyon simidi gibi detaylarsa diğer yeni nesil Mercedes'lerden tanıdık geliyor. Ön konsolda artık, 5.8 ya da 7 inç boyutunda TFT ekran yer alırken, opsiyonel olarak sunulan ambiyans aydınlatmasıyla iç mekanın geceleri de şık bir görünüm sunduğu açıklanıyor. B-Serisi artık daha kullanışlı bir otomobil. Opsiyon listesindeki kızaklı, bağımsız arka koltuklar 140 mm ileri-geri kaydırılabiliyor ve bu da bagaj hacminin, koltukları katlamadan 666 litreye kadar çıkmasını sağlıyor.

Mercedes-Benz'in tamamen yeni önden çekiş platformunu kullanan yeni B-Serisi'nin görüntüsü gibi sürüş karakterinin de artık daha dinamik olduğu açıklanıyor. Yeni direksiyon sisteminin ve gövdeyi 20 mm alçaltan spor paket seçeneğinin dinamik karakter de payı olduğu bir gerçek.

Start-stop fonksiyonunun standart olarak sunulduğu B-Serisi'ndeki yeni nesil dizel ve benzinli motor gamı da dikkate değer. Yeni B180, 122 beygir güç ve 200 Nm tork üreten 1.6 litrelik bir üniteye sahipken, B200 ise yine aynı hacimde 156 beygir güç ve 250 Nm tork değerleri sunuyor. Dizel ünitelerse 1.8 litre hacme sahip; B180 CDI, 109 beygir güç ve 150 Nm tork üretirken, B200 CDI ise 136 beygir güce ve 300 Nm torka sahip. Çift kavramalı 7 ileri 7G-DCT ve 6 ileri manuel şanzıman da B-Serisi'nin diğer yenilikleri arasında bulunuyor. Aracın güvenlik donanımları da dikkat çekici. Otomobil, 'Kör Nokta Uyarı Sistemi', 'Şerit Takip Sistemi', 'Aktif Park Sistemi', 'Yokuş Kalkış Desteği', 'arka görüş kamerası' ve 'Hız Limiti Asistanı' gibi gelişmiş sürüş asistanlarını bünyesinde barındırıyor.

Markanın Ar-Ge’den sorumlu yönetim kurulu üyesi  Dr. Thomas Weber, yeni B-Serisi için “Mercedes-Benz tarihinde hiçbir model tek seferde bu kadar büyük bir gelişim yaşamamıştır” şeklinde yorumda bulunuyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR