GÜNDEM › Mercedes bayileri MV Agusta motosikletlerini satacak

Mercedes bayileri MV Agusta motosikletlerini satacak

30 Ocak 2016 / 13:48 İtalyan motosiklet üreticisi, Mercedes-Benz ile ortaklığını 2015 yılının başında açıklamıştı

Mercedes bayileri MV Agusta motosikletlerini satacak

MV Agusta başkanı Giovanni Castiglioni firmanın gelecek planlarını markanın yeni modeli Brutale 800’ün İspanya’da yapılan tanıtımında açıkladı. İtalyan üretici 2015 yılının başında Mercedes-Benz ile yeni bir birliktelik kurduğunu açıklamıştı. Castiglioni’nin yaptığı yeni açıklama bu birlikteliğin bir adım ileri gideceğini ortaya koyuyor. Alman üreticinin MV Agusta ürünlerini Avrupa bayi ağında sunmaya başlayacağını açıklayan yönetici, Avrupa’da yer alan 127 Mercedes-Benz bayisinin MV Agusta motosikletlerini satacağını söyledi.

Bu gelişmenin yanı sıra MV Agusta 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı F3 Solar Beam kavramsal projesini sınırlı sayıda üretecek. Bu motosiklet Mercedes-AMG GT modelinden ilham alan altın rengi ile iki firmanın arasındaki birlikteliği sembolize edecek.

Mercedes-Benz geçtiğimiz yıl MV Agusta’nın yüzde 25’lik hissesini satın almıştı, ancak markanın taraftarlarına gelecekte üretilecek olan motosikletlerin Daimler’den herhangi bir girdi olmaksızın tamamen İtalya’da geliştirileceği sözü verilmişti. Mercedes-Benz CEO’su Dieter Zatsche Alman firmanın motosiklet üreticisi olma gibi bir arzusu olmadığının altını çizmişti.

MV Agusta 2016 yılında altı yeni model tanıtarak ürün gamının bir kısmını yenilemeyi planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR