GÜNDEM › Mercedes-Benz çevreci teknolojilere 8 milyar dolar yatırım yapacak

Mercedes-Benz çevreci teknolojilere 8 milyar dolar yatırım yapacak

16 Haziran 2016 / 10:40 Alman üretici bu yatırımlarının yanı sıra bu yıl sonuna kadar iki yeni plug-in hibrit model tanıtacak

Mercedes-Benz çevreci teknolojilere 8 milyar dolar yatırım yapacak

Mercedes-Benz önümüzdeki iki yıl içerisinde çevreci teknolojilere 7.8 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Markanın bu yatırımının temel hedeflerinin yeni plug-in hibrit araçların ortaya çıkarılması ve tamamen elektrikli otomobiller için özel bir platform geliştirilmesi olduğu duyuruldu. Bu özel platform üzerinde yer alacak olan tamamen elektrikli modelin 2020 yılından önce ortaya çıkacağını açıklayan Mercedes-Benz yetkilileri, bu yıl sonuna kadar yeni E 350 e ve GLC Coupe 350 e 4MATIC plug-in hibrit modellerin de otomobil dünyasının beğenisine sunulacağının haberini verdi.

Yukarıda bahsi geçen otomobillerin teknik detayları hakkında henüz herhangi bir bilgi vermeyen Alman üretici, otomobillerin 211 bg’lik benzinli ve 116 bg’lik elektrikli motordan oluşan hibrit sistemlere sahip olacağını ve bu sistemlerin maksimum gücünün 320 bg olacağını açıkladı. GLC Coupe 350 e 4MATIC’in 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 sn’de tamamlayacağını da açıklayan Mercedes-Benz, bu modelin 30 km’lik tamamen elektrikli menzile sahip olacağının bilgisini de paylaştı.

Stuttgartlı üretici 2017 yılı içeresinde S 500 e modelinin elden geçirilmiş bir versiyonunun da tanıtılacağını duyururken, makyajlı S-Serisi temel alınarak geliştirilecek olan bu modelin kablosuz olarak şarj edilebilecek olan daha iyi lityum-iyon pil grubuna sahip olacağını ve “ileri optimize edilmiş akıllı çalışma stratejisi” sayesinde 50 km’lik tamamen elektrikli menzil sunacağını da açıkladı.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR