YENİ MODELLER › Mercedes-Benz E-Serisi'ne kapsamlı makyaj

Mercedes-Benz E-Serisi'ne kapsamlı makyaj

04 Mart 2020 / 00:32 Yoğun bir makyaj operasyonu geçiren Mercedes-Benz E-Serisi Stuttgart'ta tanıtıldı

Mercedes-Benz E-Serisi'ne kapsamlı makyaj

Makyajlı Mercedes-Benz E-Serisi, Cenevre Otomobil Fuarı'nın iptal edilmesinin ardından Stuttgart’ta düzenlenen dijital basın lansmanıyla tanıtıldı. Satışa sunulduğu 1946 yılından bu yana 14 milyon adedin üzerinde satan E-Serisi Sedan ve Estate, Mercedes-Benz tarihinin en yüksek satış adedine ulaşan modeli olarak öne çıkıyor. 2016 yılında yollara çıkan 10. nesli 1.2 milyon kullanıcı tarafından tercih edilen E-Serisi, gerçekleştirilen geniş çaplı makyajın ardından iddiasını sürdürecek gibi görünüyor.

Otomobilin özellikle ön ve arka tasarımının tamamen yenilendiği görülüyor. Yapılan görsel değişiklikler hafif bir makyajın oldukça ötesinde. Tam LED farların standart, MULTIBEAM LED farların ise opsiyonel olarak sunulduğu makyajlı E-Serisi’nin ön ızgarası ve ön tamponu da tamamen yenilenmiş. Yeni arka tampon, yatay stop lambaları ve yeni bagaj kapağı ile tasarımcılar aracın arkasını da adeta yeniden yorumlamış. Stop formunun markanın A-Serisi Sedan modelindekine benzer bir çizgide olduğunu söylemek mümkün.

65b720af8243f4b1fbae1febe7d6d7a8_0.jpg

E-Serisi'nin giriş seviyesinde Avantgarde dış tasarım konsepti sunuluyor. Böylece E-Serisi’nin başlangıç modelinde ilk kez Mercedes-Benz yıldızı ön ızgaranın ortasında kendine buluyor. Exclusive versiyonu ise özel ön ızgarası, motor kaputunda dik konumda duran yıldız ve ön tampondaki krom süslemelerle isminin hakkını veriyor. AMG tasarım konsepti, AMG Performans modellerini andıran yeni tampon tasarımlarıyla daha sportif bir görünüm sergiliyor. Avantgarde ve AMG tasarım konsepti versiyonları güç kubbelerine sahip bir motor kaputuyla donatılmış.

65b720af8243f4b1fbae1febe7d6d7a8_2.jpg

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi'nin iç mekanı da daha fazla konfor sunmak üzere güncellenmiş. Ancak kabindeki ana hatların değişmediği görülüyor. Standart olarak iki adet dijital 10,25 inçlik ekran sunulurken, opsiyonel olarak iki adet 12,3 inçlik ekran alınabiliyor. Standart olarak LINGUATRONIC akıllı sesli komut sistemi ve arttırılmış gerçekliğe sahip navigasyon ile birlikte Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) kullanıma sunuluyor. Otomobilde; İç Mekan Yardımcısı, ENERGIZING COACH ve “PowerNap” (Plug-in hibrit modellerde) ile birlikte ENERGIZING Konfor Paketi de sunulmakta. Yeni E-Seris'nde; tamamı deri, ahşap-deri ve spor olmak üzere üç farklı versiyonda tamamen yeni bir direksiyon simidi bulunuyor.

65b720af8243f4b1fbae1febe7d6d7a8_3.jpg

PLUG-IN HİBRİT SEÇENEKLER VE VERİMLİ MOTORLAR
Makyajlı E-Serisi ile birlikte elektrikli motorlara geçiş sürecinde önemli bir adım atılıyor. Otomobilde; dizel ve benzinli, Sedan ve Estate, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş olmak üzere yedi farklı Plug-in hibrit versiyon sunuluyor. Yüksek verimlilik seviyesine, düşük emisyona ve yüksek güç üretimine sahip motorların güç yelpazesi benzinlilerde 156 ile 367 bg, dizellerde ise 160 ile 330 bg arasında değişiyor.

Mercedes-Benz'de ilk kez dört silindirli bir benzinli motor ikinci nesil Entegre Marş Jeneratörü (ISG) ile donatılmış. Bu donanım ilave 20 bg'ye kadar ek güç ve 180 Nm daha fazla tork kazandırıyor. Söz konusu motorla donatılan versiyonlarda 48 Volt besleme kullanılıyor. Bu versiyonda enerji geri kazanımı ve motoru kapatan “süzülme” fonksiyonu da bulunmakta. Ayrıca 9G-TRONIC otomatik şanzıman da ikinci nesil ISG’nin adaptasyonu için revize edilmiş.

65b720af8243f4b1fbae1febe7d6d7a8_1.jpg

Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ ise E-Serisi'nin güçlü versiyonu olarak sunuluyor. Elektrik destekli 3.0 litrelik motor, turbo ve ek elektrikli kompresör olmak üzere çift aşırı besleme sunan bu motor 435 bg güç ve 520 Nm tork üretiyor. EQ Boost marş jeneratörü kısa süreliğine ilave 22 bg güç ve 250 Nm tork kullanıma sunarken, aynı zamanda 48 Volt elektrik sistemini besliyor. Motorun gücü AMG SPEEDSHIFT TCT 9G otomatik şanzıman ve tam değişken dört tekerlekten çekiş sistemi AMG Performance 4MATIC+ ile yola aktarılıyor. Mercedes-AMG E 53’te standart olarak 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılan maksimum hız, Sürücü Paketi ile 270 km/s’e çıkıyor. 

YENİ GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
Makyajlı Mercedes-Benz E-Serisi'nde yeni nesil sürüş yardım sistemleri de bulunuyor. Yeni nesil direksiyon kapasitif olarak Eller Direksiyonda denetimi yapıyor. DISTRONIC aktif takip yardımcısı yol koşullarına göre hızı uyarlıyor. Aktif Dur-Kalk Yardımcısı, Aktif Direksiyon Yardımcısı, Sürüş Yardım Paketi, Aktif Fren Yardımcısı ve araçtan çıkış fonksiyonuyla Aktif Kör Nokta Yardımcısı sürüş güvenliğini daha da ileriye taşıyor. Fonksiyonları geliştirilen Park Paketi, 360° kamera sistemi ile yandan görünüm özelliği sunuyor. Ayrıca otomatik park fonksiyonunu paralel ve dikey park dışında ilk kez taralı alanlarda da çalışıyor. 

65b720af8243f4b1fbae1febe7d6d7a8_4.jpg

Otoyoldaki dur-kalk, trafikte Aktif Dur-Kalk Yardımcısı yol şeritlerinin tespit etmesi halinde 60 km/s hıza kadar Şerit Takip ve Mesafe Takip sistemlerinin görevini üstleniyor. Bir dakikaya kadar olan durma sürelerinde aracın tekrar otomatik olarak harekete geçirilebilmesi sağlanabiliyor. Aktif Direksiyon Yardımcısı, çok şeritli yollarda acil durum şeridi işleviyle sürücüye yardımcı olabiliyor ve aracın merkezden uzaklaşmasını sağlıyor. Sistem otoyollarda 60 km/s’nin altındaki hızlarda çevredeki araçlara veya tanımladığı yol çizgilerine göre kendini uyarlıyor. Yol çizgilerini algılamaması halinde E-Serisi daha da önce de olduğu gibi öndeki aracı takip ediyor.

ÇOK OKUNANLAR