KONSEPT › Mercedes-Benz, Paris’te yeni elektrikli konseptini gösterdi

Mercedes-Benz, Paris’te yeni elektrikli konseptini gösterdi

03 Ekim 2016 / 10:04 Alman üretici Generation EQ konsepti ile elektrikli araçların yakın gelecekte hayatımıza gireceğini vurguluyor

Mercedes-Benz, Paris’te yeni elektrikli konseptini gösterdi

Mercedes-Benz Paris Otomobil Fuarı'nda tamamen elektrikli yeni konsept otomobili Generation EQ'yu görücüye çıkardı. Şık ve sportif çizgilere sahip olan konsept SUV, coupe formundaki gövdesi ile dikkat çekiyor. Stuttgartlı üreticinin gelecekte üreteceği tamamen elektrikli modellerin ön gösterimi niteliğindeki Generation EQ konsepti marka yetkililerinin iddialarına göre çağımıza uygun, sürdürülebilir mobilitenin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.  Mercedes-Benz’in yeni elektrikli mobilite markası EQ’nun dayandığı dört temel nokta olan “Bağlı, Otonom, Paylaşılan ve Elektrikli” noktalarını da ortaya koyan konsept otomobil, Alman üreticinin elektrikli otomobiller için özel olarak geliştirdiği yeni platformun üzerinde yer alıyor.

Neredeyse görülmeyen gövde paneli birleşim noktaları, gizlenmiş silecekleri, aynalar yerine kullanılan kameraları ve görünmeyen kapı kolları ile oldukça pürüzsüz bir gövdeye sahip olan konsept otomobil 21 inçlik hafif alaşım jantları ile de dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz tasarımcıları otomobilin iç mekanını sürücü odaklı olarak tasarlarken, iç mekanda özellikle tuş veya düğmelere yer vermediklerini açıklıyor. OLED dokunmatik ekranlar Generation EQ konseptinin iç mekan kontrollerinin görevini üstlenirken, 24 inçlik yüksek çözünürlüklü ekran ise otomobil ile ilgili bütün detayların takip edilmesine olanak sağlıyor. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi ise elbette Mercedes-Benz kalite standartlarını karşılıyor.

Biri ön, diğeri arka aksın üzerinde yer alan iki elektrikli motordan güç alan Generation EQ konsepti, elektrikli motorlarından kombine olarak 408 bg güç ve 700 Nm tork elde edebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5 sn’den daha kısa sürede tamamlamayı başaran otomobilin menzili ise 500 km olarak açıklanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR