GÜNDEM › Mercedes-Benz S-serisi

Mercedes-Benz S-serisi

16 Mayıs 2013 / 02:03 Mercedes, yeni S-serisi ile üst sınıfta gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor

Mercedes-Benz S-serisi
Mercedes-Benz yeni S-serisini Airbus'ın Almanya'daki A380 teslim merkezinde tanıttı. Yerini aldığı modelden daha lüks ve dinamik olduğu söylenen yeni S-serisinin tasarımı da artık daha sportif çizgiler barındırıyor. Önde markanın CLA ve CLS modellerine benzer hatlar sunan yeni S-serisinin standart gövde uzunluğu 5116 mm, dingil mesafesiyse 3035 mm olarak veriliyor. Bununla birlikte 5246 mm uzunluğundaki uzun şaşili versiyon 3165 mm'lik dingil mesafesi sunuyor.

Kabininde ultra yüksek kaliteli materyaller kullanılan yeni S'te 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü iki ekrana ve yuvarlak havalandırma ızgaralarına yer verilmiş. tüm kontrollerin elektrik kumandalı olduğu kabinde özellikle arka bölüm dikkat çekici. Arka koltuklarda 6 farklı masaj fonksiyonu sunulurken, "First Class Arka Koltuk" paketindeki açılır tepsiler ise Maybach'den esinlenilmiş. Burmester High-End 3D Surround ses sistemi seçeneği de sunan yeni S-serisinde, ısıtmalı kol dayama ve direksiyon simidi ile koltuk içlerinde parfüm özellikleri de mevcut.

"Yol Yüzeyi Tarama Sistemi" ile üstün bir konfor vaat eden otomobil, opsiyonel olarak sunulan Magic Body Control (Sihirli Gövde Kontrolü)  sistemiyle de bu konforu en üst düzeye taşımayı hedefliyor. Yeni S'in baz versiyonundaysa Airmatic süspansiyonlar ve adaptif amortisörler bulunuyor. Stop&Go ve yönlendirme asistanı özellikli Distronic PLUS hız sabitleme sistemi, Brake Assist PLUS, aktif şerit takip sistemi, adaptif uzun farlar ve gece görüş özelliği de yeni S'in gelişmiş teknolojileri arasında.

Yeni S-serisinin dört farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki olan S350 BlueTEC'de 258 bg güç ve 620 Nm tork verileri sunan 3-litrelik V6 dizel motor bulunuyor. Bu seçenek 0'dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ulaşırken, 455 bg güç ve 700 Nm tork verileri sunan 4.7 litrelik V8 benzinli motora sahip S500 ise aynı hıza çıkmak için sadece  4.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Yeni S'in daha önce de olduğu gibi hibrit versiyonları da mevcut. Bunlar 204 beygir güç üreten 2.1 litrelik benzinli motora sahip olan S300 BlueTEC Hybrid ve 306 bg gücünde 3.5 litrelik V6 benzinliyle donatılan S400 Hybrid'den oluşuyor.

ÇOK OKUNANLAR