YENİ MODELLER › Mercedes-Benz T-Serisi tanıtıldı

Mercedes-Benz T-Serisi tanıtıldı

28 Nisan 2022 / 16:51 Yıldızlı marka T-Serisi ile ailelere ve aktif yaşayanlara yeni bir alternatif sunuyor

Mercedes-Benz T-Serisi tanıtıldı

Mercedes-Benz'in çok amaçlı modeli T-Serisi tanıtıldı. Geniş iç mekana ihtiyaç duyanlar için Mercedes gamının giriş seviyesini oluşturan model, üç adede kadar çocuk koltuğu takılabilen arka koltuğu, ferah kabini ve çeşitli aktivitelere yönelik ekipmanlar için bolca depolama alanıyla dikkat çekiyor. Beş koltuklu T-Serisi, 4498 milimetre uzunluğa, 1859 milimetre genişliğe ve tavan barları olmadan 1811 milimetre yüksekliğe sahip. Ayrıca daha sonra uzun dingil mesafesine sahip yedi koltuklu bir versiyonun da üretilmesi planlanıyor. 

188cb497229bb7bb6bd6f09feb8a8bee_1.jpg

Sürgülü yan kapıları sayesinde hızlı ve kolay kabin erişimi ve esnek yükleme olanakları sunan T-Serisi, modern bir tasarım, kapsamlı güvenlik donanımları ve zengin bağlanabilirlik çözümleriyle geliyor. Standart MBUX bilgi-eğlence sistemi ve elektrikli park freni, opsiyonel 17 inç hafif alaşım jantlar, KEYLESS-GO veya ortam aydınlatması ve hatta ARTICO suni deri/MICROCUT koltuk döşemesi ile yeni T-Serisi, segmentinin en kapsamlı ve zengin donanım özellikleriyle dikkat çekiyor. 

188cb497229bb7bb6bd6f09feb8a8bee_3.jpg

Yeni T-Serisi’nin başlangıç seviyesini 102 bg üreten benzinli motor ve manuel şanzıman ile T 160 oluşturuyor. Bu modelin WLTP’ye göre karma yakıt tüketimi; 6,7 ile 7,2 lt/100 km arasında değişirken, karma CO2 emisyon değerleri ise 153 ile 162 gr/km aralığında açıklanıyor. Yeni T-Serisi’nde ilk aşamada, her biri iki farklı güç seviyesine sahip bir dizel ve bir benzinli motor sunulacak. 116 beygirlik dizel motor, 295 Nm'lik maksimum torka sahip. Tüm motorlar ECO start/stop işleviyle donatılıyor. 6 ileri manuel şanzıman dışında, iki dizel motor ve daha güçlü olan benzinli motor, 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman (DCT) ile de üretiliyor. 

188cb497229bb7bb6bd6f09feb8a8bee_2.jpg

T-Serisi'nin sürgülü yan kapıları 614 mm genişliğinde ve 1059 mm yüksekliğinde, son derece geniş bir erişim açıklığını kullanıma sunuyor. Arka koltuk sırası katlandığında bagaj zemini ile neredeyse düz bir yükleme alanı zemini elde ediliyor. Bu işlevsel özellikler, aracın iç kısmının günlük gereksinimlerine uyarlanmasını sağlıyor. Standart olarak ısıtmalı arka camlı tek parça bir bagaj kapağı bulunuyor. Alternatif olarak yandan menteşeli iki parça bagaj kapağıda seçilebiliyor. Kapının her iki kanadı 90 derece pozisyonunda kilitlenebiliyor ve 180 dereceye kadar yana doğru döndürülebiliyor.

“Style” ve “Progressive” donanım seviyeleri
Çift dikişli siyah ARTICO suni deri/MICROCUT mikrofiber standart koltuk kılıfları ve kapılarla orta konsolda parlak siyah süslemelerle Style Line, dinamik ve seçkin bir görünüm sunuyor. Opsiyonel olarak, mat limonit sarısı süslemeler ve beyaz kontrast dikişli siyah ARTICO suni deri koltuklar sunuluyor. Hem ön hem de arka kapı panelleri modern NEOTEX suni deri ile kaplanıyor. Havalandırma çıkışları, hoparlörler ve kapı kollarında krom vurgular görsel sunumu destekliyor. Sürücü koltuğunda bel desteği ve ön yolcu koltuğunda yükseklik ayarıbulunuyor. Ön koltuk sırtlıklarının arkasında pratik katlanır masalar bulunuyor. Akıllı telefonlar, tabletler veya oyuncakları buraya yerleştirilebiliyor. T-Serisi’nin Style donanım seviyesinde 16 inçlik 5 kollu jantlar ve arka yan ve bagaj için koyu renkli camlar sunuluyor.

188cb497229bb7bb6bd6f09feb8a8bee_4.jpg

Progressive Line, daha çok zarif ve lüks donanımlara odaklanıyor. Gösterge panelinin üst kısmında kontrast dikişleriyle NEOTEX yüzey uygulanıyor. Siyah ARTICO suni deri koltuklar, beyaz dikişler ve orta konsol ile kapıpanellerindeki mat gümüş süslemeler kaliteli algısını daha da yukarı çekiyor. Sürgülü yan kapılarda elektrikli camlar sunuluyor. Bagaj kapağındaki krom şeri, 16 inçlik 10 kollu alaşım jantlar ve yüksek performanslı LED ön farlar dış görünümü tamamlıyor. 

188cb497229bb7bb6bd6f09feb8a8bee_0.jpg

Fabrika çıkışı olarak tüm gerekli ön hazırlıkları yapılan T-Serisi, Mercedes me connect'in birçok dijital hizmetini kullanıma sunuyor. Araç durumunu görme veya kapıları kilitleme ve açma gibi uzaktan hizmetler bunlardan bazıları. Bu hizmetler, kullanıcıların araçlarıyla ilgili en önemli bilgileri istedikleri zaman evden veya yolda rahatça kontrol etmelerini sağlıyor. Ayrıca, canlı trafik bilgisi ile Navigasyon ve car-to-X iletişimi sayesinde müşteriler en güncel verilerle sürüş yapabiliyor. Bu, trafik sıkışıklığından kaçınma ve böylece zamandan tasarruf olanağı sağlıyor.

Hedefler, konum belirtmenin en kolay olan what3words sistemi (w3w) üzerinden üç kelimelik adresler olarak da girilebiliyor. Sistemde, dünya 3x3 metre karelere bölünmüş durumda ve üç kelimelik bir adres bulunuyor. Bu çözüm, bir hedef ararken çok yardımcı olabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR