SEKTÖREL › Mercedes-Benz Türk A.Ş. satışlarını artırdı

Mercedes-Benz Türk A.Ş. satışlarını artırdı

29 Temmuz 2011 / 21:05 Mercedes-Benz Türk'ün yılın ilk 6 ayındaki satışları, geçen yılın aynı dönemine göre artş gösterdi

Mercedes-Benz Türk A.Ş. satışlarını artırdı
Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, şirketin artan satış adetleriyle ilgili bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirmedeki rakamsal veriler ve Mercedes-Benz Türk'ün 2011 hedefleri şöyle...

2011 yılı Ocak-Haziran döneminde toplam pazardaki otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre % 55,52 artarak 289.746 adete ulaştı. Aynı dönem içerisinde Mercedes-Benz Türk otomobil satışları % 38 oranında artarak 6.088 adede ulaştı. Bu dönemde şirketin toplam otomobil pazarından aldığı pay % 2.1'ken ana rakipleri ile olan karşılaştırmalı pazardaki payı % 8.3 oranına ulaştı. Model bazında ele alındığında ise Mercedes-Benz Türk, Mayıs ayından itibaren yenilenen C-Serisi’ni pazara sundu ve kısa sürede bu modelden 975 adet satmayı başardı.
 
Mercedes-Benz E-Serisi’nde ise satışlar bir önceki yıla göre % 75 oranında arttı.
Ayrıca Mercedes-Benz’in başarılı modellerinden biri olan GLK-Serisi de senenin ilk 6 ayında 300 adet satıldı.

Mercedes-Benz, kısa bir süre önce tanıtımı yapılan SLK ve C Serisi Coupe modelleriyle 2011’in son çeyreğinde satışa sunulacak olan M-Serisi modellerinin de etkisiyle 2011 yılını, geçen yılki 12.300 adetlik satışın üzerinde bir rakamla kapatmayı hedefliyor. Marka, 2012 yılından itibaren de yenilenen B-Serisi'ni pazara sunacak.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç Grubu
Hafif Ticari Araçlar pazarı açısından 2011 yılının ilk yarısı, 2010 yılı sonunda başlayan toparlanma süreciyle devam etti. Bu toparlanma ile birlikte pazar, en yüksek adetleri gördüğü 2005 yılı seviyesine yaklaştı, ancak bu rakamları aşamadı.
Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar grubunun pazar performansı 2011 ilk yarısı ile birlikte Mercedes-Brnz Türk'e rekor bir başarı getirdi. Şirket, rekabet ettiği segmentlerde, tarihinin en yüksek pazar paylarını elde etti. Şirket, 2011'in ilk yarısında, önceki yıl % 8 seviyesinde olan pazar payını % 10’un üzerine taşımayı başardı.

ÇOK OKUNANLAR