
Mercedes-Benz Türk reel sektörde birinci!
08 Eylül 2024 / 10:48 Mercedes-Benz Türk, "2023 Vergi Rekortmenleri" listesinde ilk 10’da yer alan tek sanayi kuruluşu oldu

İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Türkiye’nin en büyük 8. sanayi kuruluşu olan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Mal İhracatı kategorisinde Türkiye’nin ilk 10 firması arasında yer alan Mercedes-Benz Türk, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı 2023 Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Listesi’nde reel sektör sıralamasında ilk sırada yer alarak, 2023 Vergi Rekortmenleri İlk 10’unda yer alan tek sanayi kuruluşu oldu.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün konu hakkında; “Yaklaşık 1,4 milyar avro yatırım hacmimiz ile Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biriyiz. Aksaray Kamyon Fabrikamız, Hoşdere Otobüs Fabrikamız ve iki AR-GE merkezimiz ile 7.000’i aşkın personele istihdam sağlıyoruz. Türkiye’den dünya için üretiyor, ülke ekonomisine katkımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 2023 yılında birçok başarıya imza attık, fabrikalarımızda üretim ve ihracat rekoru kırdık. İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Türkiye’nin en büyük 8. sanayi kuruluşu olarak yer aldık ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Mal İhracatı kategorisinde Türkiye’nin ilk 10 firması arasındaydık. 2023 Kurumlar Vergisi Rekortmenleri sıralamasında reel sektörde birinci, rekortmen ilk 10 şirket arasındaki tek sanayi kuruluşu olmamız ise ülkemizin ekonomisine katkımızın bir kez daha altını çiziyor. Bu netice ile gurur duyuyoruz; 57 yıldır Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan bir firma olarak, bu gururu sürdürmek için üretmeye devam edeceğiz ” dedi.

-
Mild Hybrid motorlu yeni T-Roc Türkiye'de...
Daha büyük, daha teknolojik ve daha verimli... Yeni Volkswagen T-Roc, Mart ayında satışa sunulacak
-
Yeni Renault Clio'dan iddialı başlangıç
Cesur bir tasarıma, teknolojik özelliklere ve zengin donanıma sahip altıncı nesil Clio satışa sunuldu
-
BMW X5 ve X7 yeniden Türkiye'de...
BMW’nin X5 ve BMW X7 modeller xDrive40d motor seçeneğiyle ülkemizde yeniden satışa çıktı
-
Efsane coupe Honda Prelude geri döndü
25 yılın ardından yollara dönen Prelude, e:HEV tam hibrit sistemiyle ülkemizde de satışa sunuldu
-
F-150 serisine yeni STX versiyonu eklendi
Ford’un ikonik F-150 pick-up ailesi, 2.7 litre V6 motorlu yeni STX versiyonuyla satışa sunuldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS