
Mercedes-Benz, yeni modeli SLC’yi tanıttı
16 Aralık 2015 / 22:25 Alman üretici SLK modelini yalnızca makyajlamadı, modelin ismini de değiştirdi...

Mercedes-Benz, yeni roadster modeli SLC’nin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Temel olarak makyajlanmış ve ismi değiştirilmiş bir SLK olan yeni otomobil, yeni adı ile markanın C-Serisi ile ilişkisini vurguluyor. Bunun yan sıra küçük kozmetik değişikliklere sahip olan yeni otomobil, bu değişiklikler ile Stuttgartlı üreticinin en son tasarım diline de kavuşmuş oluyor.
Yeni otomobilde yapılan en büyük değişiklik ürün gamının zirvesinde gerçeklemiş. SLK ürün gamının zirvesinde yer alan SLK 55 AMG yerini 367 bg güç ve 520 Nm tork üreten 3-litre hacimli çift turbolu V6 motora sahip olan SLC 43’e bırakıyor. Selefine göre daha güçsüz olan yeni otomobil Mercedes’in iddialarına göre 0-96 km/s hızlanmasını 4.6 sn’de tamamlamayı başarırken maksimum (elektronik olarak kısıtlanmış) 250 km/s hıza ulaşabiliyor.
Avrupa’da (ve muhtemelen ülkemizde) 156 bg güç ve 250 Nm tork üreten 1.6-litre hacimli benzinli turbo motora sahip olan SLC 180 baz seçenek olarak sunulacak. SLC 200 184 bg güç ve 300 Nm tork üreten 2-litre turbo benzinli motor ile birlikte gelecek, SLC 250d ise 2.1-litre hacimli 245 bg’lik turbo dizel motor ile birlikte sunulacak. Bu versiyonların üzerinde ise 245 bg güç üreten 2-litre hacimli benzinli turbo motora sahip olan SLC 300 yer alacak. Mercedes-Benz 9G-TRONIC 9-ileri otomatik şanzımanına SLC 250d, SLC 300 ve SLC 43 modellerinde standart olarak, SLC 180 ve SLC 200’de ise opsiyonel olarak yer verecek.
Mercedes-Benz yeni modelinin fiyatını Ocak ayının ortasında, otomobilin siparişlerini almaya başladığında açıklayacak.
Haber: Ege Geçyatan
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS