KONSEPT › Mercedes, BMW X4’ün rakibini hazırlıyor

Mercedes, BMW X4’ün rakibini hazırlıyor

20 Nisan 2015 / 19:14 Stuttgartlı üretici Concept GLC Coupe'yi Şangay’da tanıttı

Mercedes, BMW X4’ün rakibini hazırlıyor

Mercedes-Benz, BMW X4’e rakip olacak yeni modelinin “neredeyse üretime hazır” konsept versiyonunu Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Gelecek yıl içerisinde ortaya çıkması beklenen yeni crossover, (artık GLC olarak adlandırılacak olan) ikinci jenerasyon GLK ile aynı platformu paylaşacak. Fotoğraflarından küçük bir GLE Coupe’yi andıran konsept crossover 4.73 metre uzunluğunda. Ayrıca 2.83 metrelik aks aralığına sahip olan Concept GLC Coupe 21 inçlik alaşım jantların üzerinde duruyor.

Tamamen LED farlarının yanı sıra plastik gövde kaplamalarına da sahip olan yeni konsept gövdeye gömülmüş olan kapı kulpları ile de dikkat çekiyor. Mercedes-Benz konsept crossover’ının arka kısmının tıpkı ağabeyi GLE Coupe’de olduğu gibi “markanın coupe mirasına sahip olduğunu” söylüyor.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe’nin kaputunun altında 3-litre hacimli çift turbolu V6 motor yer alıyor. 5500 d/d’de 367 bg güç ve 1400-4000 d/d aralığında 520 Nm tork üreten bu motor, ürettiği güç ve torku 9-ileri otomatik şanzımanı ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yere aktarıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR