YENİ MODELLER › Mercedes C-Serisi Cabriolet yaza hazır!

Mercedes C-Serisi Cabriolet yaza hazır!

01 Mart 2016 / 21:13 Alman üreticinin yeni modeli Audi A4 ve BMW 4 Serisi’nin cabrio versiyonlarının karşısına çıkacak

Mercedes C-Serisi Cabriolet yaza hazır!

Mercedes-Benz, C-Serisi’nin üstünü açtı. Alman rakiplerinin karşısına çıkmak için geliştirilen yeni otomobil, C-Serisi Coupe temel alınarak geliştirilmiş. Elmas detaylı ızgaraya, LED farlara ve 18-inçlik alaşım jantlara sahip otomobilin en büyük özelliği ise elbette elektrikli kumaş tavanı. Dört farklı renk seçeneğine sahip olan bu tavan 50 km/s hıza kadar 20 sn’de açılabiliyor veya kapanabiliyor.

Yeni modelin iç mekanı beklenildiği gibi C-Serisi Coupe’nin iç mekanını andırıyor. Coupe gövdeli otomobilden farklı olarak Airscarf boyun ısıtma sistemini standart olarak sunan üstü açık versiyonda sıcaklığı yansıtan deri koltuklar ise opsiyon listesinde yer alıyor. Ayrı ayrı katlanan arka koltuklara ve açılabilir tavan için mat gümüş krom kontrollere sahip olan C-Serisi Cabriolet’nin altısı benzinli, ikisi dizel olmak üzere sekiz motor seçeneği bulunuyor. 156 bg’lik 1.6-litre hacimli dört silindirli turbo benzinli motor en güçsüz motor seçeneği olma özelliğini taşırken, 367 bg’lik 3-litre hacimli altı silindirli turbo benzinli motor C-Serisi Cabriolet ürün gamının en güçlü versiyonu olan Mercedes-AMG C43 4MATIC’in kaputunun altında yer alıyor. 2-litre hacimli dört silindirli turbo dizel motorun 170 bg ve 204 bg’lik versiyonları otomobilin dizel ürün gamını oluşturuyor. Mercedes-Benz 9G-TRONIC otomatik şanzımanın bütün motor seçenekleri ile eşlenebildiğini ve belirli modellerin 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi seçeneğine sahip olduğunu açıklıyor.

Mercedes-Benz yeni üstü açık modelini önümüzdeki yaz satışa sunmayı hedeflerken, C-Serisi Cabriolet ürün gamının zirvesinde yer alan Mercedes-AMG C43 Cabriolet’yi tercih etmek isteyen müşterilerin sonbaharı beklemeleri gerekiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR