YENİ MODELLER › Mercedes C63 AMG Coupe 'Black Series'

Mercedes C63 AMG Coupe 'Black Series'

29 Temmuz 2011 / 19:04 Kısa süre önce tanıtılan C63 AMG Coupe'nin daha agresif olan 'Black Series' versiyonu da hazırlandı

Mercedes C63 AMG Coupe 'Black Series'
Mercedes C63 AMG’nin artık daha hırçın ve sportif bir versiyonu daha var. C63 AMG’den çok daha kaslı bir gövdeye sahip olan bu otomobil, sadece dış görünüş konusunda değil, dinamikler, frenler ve hızlanma gibi birçok disiplinde de C63 AMG Coupe’den daha iddialı. Motor kaputunun üzerindeki hava girişlerine yer verilen Black Series’in en büyük görsel farklılığını ön tarafta 28 mm, arkadaysa 42 mm genişletilen çamurluklar oluşturuyor. Ekstra hafif 19 inçlik jantlara sahip olan otomobile 6.3 litrelik V8 motor hayat veriyor. 517 bg güç ve 620 Nm tork değerleri sunan bu motor, otomobili 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.2 saniyede ulaştırıyor.

C63 AMG Coupe Black Series'de 7 ileri AMG SPEEDSHIFT MCT çift kavramalı şanzıman bulunuyor. 4 farklı moda sahip olan şanzımanın, Sport+ ve manuel modlarında vites geçişlerini sadece 100 milisaniyede gerçekleştirdiği belirtiliyor. Coil-over süspansiyon sistemiyle donatılan Black Series’in ön iz genişliği 40 mm, arka iz genişliğiyse 79 mm artırılmış. Üç aşamalı ESP ve diferansiyel kilidiyle zorlu pist şartlarına daha uygun hale getirilen otomobilin fren disklerinin çapı da artırılmış.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR