KONSEPT › Mercedes, GLC F-CELL konsepti ile geleceğe göz kırpıyor

Mercedes, GLC F-CELL konsepti ile geleceğe göz kırpıyor

13 Haziran 2016 / 19:51 Alman üretici Paris’te yeni bir elektrikli konsept göstermeyi de hedefliyor

Mercedes, GLC F-CELL konsepti ile geleceğe göz kırpıyor

Mercedes-Benz, sene başında duyurduğu yakıt hücreli GLC F-CELL modelinin alışılagelmiş bir hidrojenli otomobil olmayacağını duyurdu. Standart hidrojenli aktarma organlarının yanı sıra bir pil grubuna da sahip olacağı tahmin edilen yeni modelin 50 km’si pil grubu tarafından sağlanmak üzere toplam 500 km’lik menzil sunması bekleniyor. Her biri dört kilogramlık hidrojen depolayacak iki adet karbon fiber ile sandıklanmış hidrojen tankı ile birlikte gelecek olan otomobilin hidrojen ikmalinin yaklaşık üç dakika süreceği söyleniyor, ki bu durum otomobilin deposunun geleneksel bir otomobil ile benzer sürede dolacağı anlamına geliyor.

Elektrik ile destekli GLC F-CELL’in üretim versiyonunun menzil konusunda kafasında soru işaretlerine sahip olan müşteriler için iyi bir seçenek olacağı düşünülürken, otomobilin sahip olacağı ekstra yükün performansı nasıl etkileyeceği ise başka bir merak konusu olarak öne çıkıyor.

Mercedes-Benz’in Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda hidrojen yakıt hücreli GLC F-CELL konseptinin yanı sıra yeni bir tamamen elektrikli konsept otomobil tanıtması da bekleniyor. Kendine has bir tasarıma sahip olacağı iddia edilen söz konusu modelin menzilinin 500 km civarında olacağı ve 2020’den önce üretimine başlanacağı söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR