YENİ MODELLER › Mercedes, özel G350 d'de profesyonelleri düşündü

Mercedes, özel G350 d'de profesyonelleri düşündü

27 Haziran 2016 / 22:09 Alman üretici G-Serisi'nin daha gösterişsiz versiyonu G350 d Professional'ın üzerindeki örtüyü kaldırdı

Mercedes, özel G350 d'de profesyonelleri düşündü

Mercedes-Benz G-Serisi ile çoğunlukla şehir içinde karşılaşmamıza karşın, bu durum aracın asıl amacı olan off-road yeteneklerinin kısıtlı olduğu anlamına gelmiyor. Stuttgartlı üreticinin yetkilileri aracın standart versiyonunun genellikle şehir içinde kullanıldığını görmüş olacaklar ki, aracın asıl amacı hakkında farklı bir algı yaratabilecek G350 d Professional’ı geliştirmişler. “Off-road odaklı kullanım ve profesyonel uygulamalarda kullanılmak üzere” geliştirilen yeni model, mat siyah ızgarası, ön far korumalar ve siyah renkli 16 inçlik alaşım jantları ile fark yaratıyor. Aracın yeni elden geçirilmiş süspansiyonu ekstra 10 mm’lik taban yüksekliği kazandırırken, ayrıca profesyonel G350 d’nin 36 derecelik yaklaşma açısına sahip olmasına da olanak sağlıyor. Müşterilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak geliştirilen G350 d Professional’ın gösterişten uzak detayları iç mekanda da devam ediyor. Ahşap detaylara ve modern bir infotainment sistemine sahip olmayan otomobilde çok fonksiyonlu direksiyon simidi, kaymaz yer döşemeleri ve yarı elektrikli ön koltuklar mevcut.

3-litre hacimli V6 dizel motorundan 245 bg güç ve 600 Nm tork elde eden yeni versiyon ürettiği güç ve torku 7G-Tronic Plus 7-ileri otomatik şanzıman ve üç elektrikli kilitli diferansiyele sahip dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yere aktarıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.8 sn’de tamamlayan aracın maksimum hızı 160 km/s olarak duyuruluyor. Mercedes-Benz yetkilileri yeni G350 d Professional’ın 9.9 lt/100km’lik ortalama tüketim değeri ile yerine geçtiği G300 CDI Professional’a kıyasla yüzde 15,4 daha tutumlu olduğunun da altını çiziyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR