YENİ MODELLER › Mercedes S-Serisi’nin üstünü açtı

Mercedes S-Serisi’nin üstünü açtı

03 Eylül 2015 / 22:33 Geçtiğimiz günlerde teaser fotoğrafı yayınlanan S-Serisi Cabrio resmen tanıtıldı

Mercedes S-Serisi’nin üstünü açtı

Mercedes-Benz otomobil dünyası tarafından merakla beklenen yeni otomobili S-Serisi Cabrio’yu tanıttı. Marka tarafından “şimdiye kadar üretilen en güzel ve özel S-Serisi otomobillerinden biri” olarak betimlenen otomobil temelinde S-Serisi Coupe’yi barındırıyor olsa bile, sabit tavanlı otomobilin aksine siyah, lacivert, bej ve koyu kırmızı renkleri ile sunulan üç katmanlı akustik kumaş tavan ile birlikte geliyor. Ayrıca otomobilin tavanı görece büyük boyutlarına rağmen 60 km/s hıza kadar 20 saniyede açılabiliyor veya kapanabiliyor.

Otomobilin iç mekanı da S-Serisi Coupe’nin izlerini takip ediyor olsa bile, üstü açık gövdeye sahip otomobil tamamen yeni THERMOTRONIC akıllı klima kontrol sistemi ile birlikte geliyor. Bu yeni klima sistemi otomobilin üstü açık veya kapalıyken içeride yer alanların en üst düzeyde konforda seyahatlerine devam etmelerini sağlıyor.

Opsiyonel olarak Sıcaklık Konfor paketi ile birlikte satın alınabilen otomobil bu paket ile birlikte satın alındığında ısıtmalı koltuklara, ısıtmalı kol dayamalarına ve ısıtmalı deri direksiyon simidine sahip oluyor.

Giriş seviyesi olarak sunulan S500 Cabrio’nun kaputunun altında 455 bg güç ve 700 Nm tork üreten 4.7-litre hacimli çift turbolu V8 motor yer alıyor, daha güçlü bir S-Serisi Cabrio’ya sahip olmak isteyen müşteriler için sunulan S63 AMG ve S63 AMG 4MATIC ise 585 bg güç ve 900 Nm tork üreten 5.5-litre hacimli çift turbo V8 motor ile birlikte sunuluyor.

Mercedes-Benz S-Serisi Cabrio’nun ilk siparişlerinin önümüzdeki Aralık ayında alınacağı söylenirken, ilk otomobillerin 2016 yılının bahar aylarında teslim edilmesi planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR