YENİ MODELLER › Mercedes yeni E-Serisi Coupe’yi ortaya çıkardı

Mercedes yeni E-Serisi Coupe’yi ortaya çıkardı

15 Aralık 2016 / 17:02 Stuttgartlı üreticinin yeni modeli markanın diğer coupe modellerinin izinden gidiyor

Mercedes yeni E-Serisi Coupe’yi ortaya çıkardı

Mercedes-Benz Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı yeni coupe gövdeli modeli E-Serisi Coupe’nin detay ve fotoğraflarını internette yayımladı. Markanın coupe model hiyerarşisinde C-Serisi Coupe ve S-Serisi Coupe modellerinin arasında yer alacak olan yeni otomobil tasarımı ile otomotiv dünyasını çok şaşırtmıyor. Her ne kadar tahmin edilebilir bir tasarıma sahip olmasına rağmen tıpkı ağabeyi ve kardeşi gibi şıklığı ve sportifliği başarılı bir şekilde harmanlayan otomobilin ön kısmı markanın elmas desenli ızgarası ve ızgaraya eşlik eden şık farlar ile dikkat çekiyor. Mercedes-Benz tasarımcıları otomobilde B sütununa yer vermeyerek coupe gövde formunu vurgularken, arka kısım “ay tozu etkisi” desenine sahip şık stoplarıyla otomobilin coupe gövdeli S-Serisi ve C-Serisi’nden farklı olduğunu dışa vuruyor.

Markanın sedan gövdeli E-Serisi’nden çok farklı bir iç mekana sahip olmayan yeni E-Serisi Coupe, ön konsolda yer alan 12.3 inçlik gösterge paneli ve adeta gösterge panelinin devamı niteliğinde 12.3 inçlik infotainment sistemi ekranı ile dikkat çekiyor. Bu ekranların yanı sıra yeni jenerasyon Mercedes-Benz’lerin tamamında yer alan orta konsol düzeni E-Serisi Coupe’de de devam ediyor.

Başlangıçta 194 bg’lik 2-litre hacimli dört silindirli bir adet turbo dizel ve güçleri 184 bg ile 333 bg arasında değişen üç adet benzinli motor seçeneğine sahip olacak yeni jenerasyon coupe gövdeli E-Serisi’nin diğer motor seçeneklerinin ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlarının ilerleyen dönemlerde piyasaya sürüleceği açıklanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR