YEDEK PARÇA › Michelin CrossClimate Türkiye’de yollara çıktı...

Michelin CrossClimate Türkiye’de yollara çıktı...

17 Mayıs 2015 / 17:56 Michelin’in “3PMFS işaretli kış sertifikalı ilk yaz lastiği” CrossClimate ülkemizde satışa sunuldu

Michelin CrossClimate Türkiye’de yollara çıktı...

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin’in, devrim niteliğinde bir teknoloji uygulayarak ürettiği ‘3PMFS işaretli kış sertifikalı ilk yaz lastiği’ CrossClimate, Türkiye’de de yollara çıktı. Otomobillerin aynı lastikte yıl boyunca seyahat edebilmesine imkan tanıyan CrossClimate, yazın da, kışın da güvenlik, performans ve tasarrufu bir arada sunabiliyor.

Michelin mühendisleri tarafından 36 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen Michelin CrossClimate, bileşenlerindeki teknoloji sayesinde hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Michelin CrossClimate, henüz Türkiye’ye gelmeden sürücüler tarafından büyük bir taleple karşılaşırken, talebin artarak devam etmesi bekleniyor.

Araştırmalar, günlük yaşamlarında yağmur, kar, sıcaklık düşüşleri gibi beklenmedik hava değişimleri karşısında Avrupa’daki sürücülerin %65’inin tüm yıl boyunca yaz lastiği kullandığını ortaya koyuyor. 10 şoförden dördü mevsimsel lastik değişimini bir kısıtlama olarak görüyor ve bu lastik değişim işlemini son dakikaya kadar erteliyor. Michelin’in Ar-Ge birimi, sürücülerin bu alışkanlıklarına karşılık olarak ürettikleri CrossClimate ile birlikte sürücülere lastik değiştirmeden her mevsim ve her hava koşulunda kullanabilecekleri bir teknoloji sunuyor.

Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede "A" derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işareti olan CrossClimate, uzun lastik ömrü, enerji verimliliği ve konfor özellikleriyle de sürücülere avantajlar sunuyor. CrossClimate’in 15-17 inç arasında değişen 23 farklı boyutta satışa sunulması ve 2016 yılında farklı boyutlarının üretilmesi planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR