SEKTÖREL › Michelin satışlarında artış

Michelin satışlarında artış

12 Ağustos 2011 / 16:50 Michelin Grubu’nun net satışları; yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 arttı

Michelin satışlarında artış
170 ülkede faaliyet gösteren lastik sektörünün lider markası Michelin Grubu’nun 2011 yılı ilk yarı finansal sonuçları açıklandı. Michelin’in net satışları 2011 yılı hedefleri doğrultusunda yılın ilk 6 ayında yüzde 21’lik artışla 10.1 milyon Euro olarak gerçekleşti. Michelin’in, 2011 yılının ilk yarısında net gelirlerinde ise yüzde 32’ye varan bir artış yaşandı. Aynı dönemdeki faaliyet marjı ise yüzde 9.6’lık artış oranıyla 971 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Michelin Grubu’nun performansını yorumlayan Michelin Yönetici Ortağı Michel Rollier: “Michelin Grubu olarak 2011-2015 yıllarını kapsayan büyüme hedefleri doğrultusunda yılın ilk yarısını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21’lik artış ile tamamlandık. Grubun konsolide bazda net satışları ise 10.1 milyon Euro’ya ulaştı. Satış hacmindeki yaşanan yüzde 12.6’lık artış, grubun pazar payını yıldan yıla artırdığını gösteriyor. Hammadde fiyatlarında şimdiye kadar gerçekleşen veya gerçekleşeceği bildirilen fiyat artışlarının, yaklaşık olarak 1 milyon 800 bin Euro’luk yıllık tahmini ek maliyetleri karşılamasını bekliyoruz,” dedi.

Yılın ikinci yarısından beklentiler
2011 yılının ikinci yarısında, çevresel ve ticari trendlerin etkisiyle bir pazar büyümesi yaşanabilir. Yılın ilk yarısında yaşanan büyüme rakamlarının etkisiyle, Michelin Grubu’nun yılsonu satışlarında yaklaşık olarak yüzde 8’lik bir büyüme öngörülüyor.

ÇOK OKUNANLAR