YEDEK PARÇA › Michelin Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Michelin Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

21 Ekim 2013 / 12:30 Avrupa'daki ekonomik durgunluk dolayısıyla Avrupa lastik pazarında olan daralma Türkiye'ye yansımadı. Türkiye lastik pazarı ekonomik krize rağmen büyüdü.

Michelin Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Michelin Türkiye, 2013 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürerek Michelin Grubu’nun büyümesinde kilit rol oynuyor. Avrupa ülkelerinin çoğunda yaşanan ekonomik krizin lastik pazarını durgunlaştıran etkisi devam ederken, Türkiye’de ise, geçen yılki kış lastiği yönetmeliği etkisiyle sektör büyümeye devam ediyor.

Michelin Türkiye Operasyon Direktörü Akçagöz, “Avrupa Bölgesi pazarları arasında Türkiye, kamyon lastiklerinde en büyük pazar olarak öne çıkıyor. Binek otomobil lastiklerinde ise; Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve İngiltere’nin ardından 6’incı sırada yer alıyor. Michelin Türkiye olarak biz de sektörde pazarın üzerinde bir büyüme gösteriyoruz. Bu büyümemizde, özellikle kış lastikleri ve yüksek performanslı araç lastikleriyle, 4x4 arazi araçları lastikleri segmentlerindeki büyümemizin etkisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Kış lastiği kullanımının yüzde 20’lerin üzerine çıkması bu sene de kullanıcıların taleplerinin yüksek olacağını göstermektedir.

2013 yılı içerisinde son çeyreğe kadar Avrupa ülkelerinin çoğunda ekonomik krizin lastik pazarını durgunlaştıran etkisini devam ettirdiğini söyleyen Sertan Akçagöz, “ Türkiye’de ise durum farklı. Türkiye lastik pazarında, özellikle de binek araç segmentinde güçlü bir büyüme gözleniyor. Son çeyrekte ise Avrupa pazarında da pozitif sinyaller almaya başladık. Kış ve yüksek performans lastiklerindeki hızlı büyüme, pazarımızı her geçen gün boyutları ve değeri açısından daha önemli hale getiriyor. 2013 yılının ilk yedi ayında kamyon ve otobüs lastikleri pazarı da çift haneli büyüme gösterdi. Kış lastiği yönetmeliğinin pazardaki büyümeye etkisinin devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR