YENİ MODELLER › MINI, Countryman’i tamamen yeniledi

MINI, Countryman’i tamamen yeniledi

26 Ekim 2016 / 17:58 Yeni jenerasyon MINI Countryman daha büyük boyutları ile dikkat çekiyor

MINI, Countryman’i tamamen yeniledi

MINI'nin crossover modeli Countryman yenilendi. Yerine geçtiği modele kıyasla oldukça büyüyen boyutlara sahip olan yeni otomobil, bir önceki kıyasla daha 20 cm daha uzun, yaklaşık 3 cm daha geniş ve 7,5 cm daha uzun aks aralığına sahip. Büyüyen boyutlarının etkisi ile birlikte iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı vaat eden yeni Countryman ayrıca artık arka koltuklar yerindeyken bile sunduğu 450 litrelik bagaj hacmi ile çok daha pratik bir otomobil haline gelmiş.

Tamamen yeni bir otomobil olmasının da etkisiyle tamamen yeni bir dış tasarıma ve gövdeye sahip olan otomobil, daha büyük boyutlarının da etkisiyle selefine kıyasla daha komple bir otomobil gibi görünüyor. BMW ve MINI’nin önden çekişli otomobillerine ev sahipliği yapan UKL platformu üzerinde yer alan yeni otomobil, Alman üreticinin tanıdık üç ve dört silindirli motor seçenekleri ile birlikte üretiliyor. MINI tarihinde üretilen ilk plug-in hibrit otomobil olma özelliğini taşıyan MINI Cooper S E Countryman ALL4 ise 1.5-litre hacimli üç silindirli turbo benzinli motor ve elektrikli motordan oluşan sisteminden kombine olarak 224 bg güç ve 385 Nm tork elde ediyor.

Otomobilin kabininin başarılı formülünü pek değiştirmeyen MINI, yeni Countryman’de tıpkı diğer modellerinde olduğu gibi yüksek kaliteli malzemeleri eğlence faktörü ile bir arada sunuyor. MINI yetkilileri otomobilin Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacağını ve 2017 yılının ikinci ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacağını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR