YENİ MODELLER › MINI Hatch'e ikinci makyaj

MINI Hatch'e ikinci makyaj

30 Ocak 2021 / 21:54 MINI'nin Hatch modelleri ile Cabrio gövde tipi yeniden makyajlandı. Nazlı Deniz Gül'ün haberi...

MINI Hatch'e ikinci makyaj

1996 yılında BMW markasının çatısı altına geçiş yapan ve İngiliz tasarımını Alman mühendisliğiyle sunmaya başlayan MINI, küçük otomobil segmentinde Premium otomobil üretme fikriyle benzersiz bir başarı hikayesine dönüştü. Frank Stephenson’un efsanevi tasarımının pazara sunulmasının üzerinden tam 20 yıl geçti. Bugün Oliver Heilmer’in liderliğini yürüttüğü MINI Tasarım Departmanı son jenerasyonu en iyi şekilde MINI severlerle buluşturuyor diyebiliriz. MINI’nin Başkanı Bernd Körber bu makyaj ile MINI’nin küçük otomobil segmentinde tasarım, ürün içeriği ve üstün kalite açısından her zamankinden daha fazla olgunluk seviyesine ulaştığını belirterek Heilmer’ın ve ekibinin çıkarttığı işi destekliyor.

051dc35d601f19cef2c4624b47fbd59a_3.jpg

2014 yılında pazara sunduğu üçüncü nesil MINI Hatch, 2018’de 2 boyutlu yeni logo, Union Jack LED stoplar, 360 derece DRL’ye sahip yeniden tasarlanmış LED farlar, birkaç yeni jant, gövde rengi, iç döşeme ve trimlere ek olarak 7-ileri DCT şanzımanın yer aldığı yeniliklerle makyajlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise yeni bir makyaj duyurusu geldi. Makyaj MINI Hatch ve MINI Cabrio'yu kapsıyor.

051dc35d601f19cef2c4624b47fbd59a_0.jpg

İkinci makyajını gören MINI Hatch ailesi, ilk bakışta direkt olarak göze çarpan birçok farklılığa sahip diyebiliriz. Yeni tampon ve ızgara tasarımı sayesinde sade görünüm amaçlanırken, yan sinyallerde yer alan ızgaralarda karakteristik detaylar ön plana çıkarılmış. Standart donanımlarda daha önce halojen farlar sunuluyorken, artık LED farlar standart donanım listesindeki yerini almış. Üstelik bir önceki gövdede hayran kaldığımız siyah zeminli xenon farlardaki gibi zemini siyah olarak! Yeni farların içerisine ek olarak kötü hava şartları için güçlendirilmiş sis farı entegre edilmiş. Piano Black dış görünüm tercih edildiğinde ise tüm nikelaj detaylar parlak siyah gelmekte; üstelik logolar ve egzoz uçları da dahil. 

e9e921892a5a24fab2675e4a92ccee37_0.jpg

MINI Hatch’in iç mekanı da kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlanmış. Sadece standart donanımların arttırılmasıyla kalınmamış, aynı zamanda opsiyonel seçenekler konusunda da oldukça cömert davranılmış. Bir çoğumuzun çok eski teknoloji bulduğu ve Premium bir markaya yakıştıramadığı mekanik park freni yerini makyajla birlikte elektromekanik park frenine bırakmış. Surrond ses sistemi, 8.8 inç boyutlarındaki MINI Visual Boost ve genişletilmiş özelliklere sahip MINI Ortam Aydınlatması seçeneği de standart donanımlar arasında yer alıyor. 

Yeniden tasarlanan çok fonksiyonlu spor deri direksiyon artık opsiyonel seçenek doğrultusunda ısıtmalı olarak alınabiliyor. 5 inçlik renkli ekrana sahip çok işlevli dijital gösterge paneli ise standart donanım olacağı düşünülürken, opsiyon listesinde karşımıza çıkıyor. 

051dc35d601f19cef2c4624b47fbd59a_1.jpg

Makyajla birlikte MINI Hatch 3 yeni gövde rengine de kavuşmuş. Bunlardan ilki olan "Rooftop Grey", Melting Silver ve Emerald Grey arasında gidip gelen, otomobilin hatlarını en iyi şekilde göstermeye yönelik yaratılmış harika bir renk. Mavi renk konusunda yirmi yılda 20’yi aşkın mavi tonu geliştiren marka Countryman’den aşına olduğumuz “Island Blue” seçeneğini de yeni Hatch ailesinin üretim bandında kullanacağı renkler arasına eklemiş. Marka ayrıca MINI ruhuna yakışır bir renk daha sundu ve yeniden sarı tonları üzerine çalıştı. “Zesty Yellow” adıyla çarpıcı bir renk de opsiyonel seçenekler arasında. Tavan rengi olarak ise gövde rengi, Aspen Beyazı ve Jet Siyahı seçeneği ücretsiz sunulurken, artık bir devrim olan multi-tone tavan rengi de seçenekler arasına eklenmiş. Efsanevi “San Marino” mavisinden baslayıp “Pearly Aqua” geçişi olan ve tavanın sonuna doğru “Jet Siyah” ile biten bu tavan eşi benzeri olmayan çarpıcı bir opsiyon.

051dc35d601f19cef2c4624b47fbd59a_4.jpg

MINI ailesinde Türkiye pazarında sunulmayan Adaptif Hız Sabitleyici artık Stop&Go işlevine sahip. Aslında BMW’nin G gövde otomobillerde sunduğu yeni nesil sürücü destek asistanı teknolojilerini artık MINI’de de sunduğunu söyleyebiliriz. 

MINI, kişiselleştirme konusunda rakip tanımayan bir marka. Yeni makyaj ile birlikte yeni donanım paketleri sunsa da kişiselleştirmeler konusunda özgürlüğe sadık kalıyor. Bakalım yeni tasarımıyla MINI’nin hikayesi nasıl devam edecek… 

HABER: NAZLI DENİZ GÜL

051dc35d601f19cef2c4624b47fbd59a_2.jpg

ÇOK OKUNANLAR