YENİ MODELLER › MINI Roadster

MINI Roadster

31 Ekim 2011 / 22:58 MINI Coupe'den sonra markanın diğer bir yeni modeli olan MINI Roadster da yollara çıkmaya hazır

MINI Roadster
MINI ailesi genişliyor. Marka, Countryman ve Coupe modellerinin ardından MINI Roadster adındaki iki kişilik otomobilini de yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Manuel kontrol edilen klasik tarzda bir kumaş tenteye sahip olan Mini Roadster, bu sayede kullanıcısına 240 litrelik tatminkar bir bagaj hacmi sunarken, gereksiz ağırlıklarından da kurtularak daha fazla sürüş keyfi vaat ediyor.

İki kişilik otomobilin MINI Cabrio’dan en büyük farklarından biri daha eğimli tasarlanan A sütunu oluyor. Otomobil bu sayede daha alçak ve sportif bir görünüm sunuyor. MINI Cabrio’dan 20 mm daha alçak olan Roadster, 3728 mm uzunluk,1683 mm genişlik ve 1384 mm (JCW:1392 mm) yükseklik değerleriyle ailenin en küçük üyesi konumunda. Takla barlarına sahip olan otomobilin, geliştirilmiş rijit gövdesi sayesinde dinamik olduğu kadar sessiz de olması hedeflenmiş. MINI Roadster'ın takla barları arasında ayrıca bir rüzgar deflektörüne yer verilmiş. Otomobil, 80 km/s hızdan itibaren aktif çalışan bir spoylere de sahip. Maksimum hızda 40 kg yere basma kuvveti uygulayarak yol tutuşa katkı sağlayan bu spoyler, bir düğme yardımıyla istenilen zamanlarda da aktif hale getirilebiliyor.

Yeni MINI’nin kaputunun altında yatan motorlarsa hiç yabancı değil. Bu motorlar BMW’nin VALVETRONİC adlı teknolojisini kullanıyor. 122 beygir güç ve 160 Nm tork değerleri sunan 1.6 litrelik bir motora sahip olan MINI Cooper Roadster, 0’dan 100 km/s hıza 9.2 saniyede ulaşıyor. Cooper S Roadster, 240 Nm tork ve 184 beygir güç değerleri sunan 1.6 turbo motoruyla aynı hıza 7 saniyede çıkarken, serinin en güçlü modeli konumundaki John Cooper Works Roadster ise 100 km/s hıza çıkmak için sadece 6.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Bu modelin TwinPower Turbo motoru 211 beygir güç ve 280 Nm tork değerleriyle dikkat çekiyor.

MINI Roadster, ABS, DSC(Dinamik Stabilite Kontrolü), CBC(Viraj Fren Kontrolü), DTC(Çekiş Kontrol Sistemi), EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi),Yokuş Kalkış Desteği gibi gelişmiş sistemleri de bünyesinde barındırıyor. Yeni MINI Roadster’ın çok yakın bir gelecekte ülkemizde de satışına başlanması bekleniyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR