LANSMAN › Mitsubishi Eclipse Cross Türkiye'de...

Mitsubishi Eclipse Cross Türkiye'de...

27 Nisan 2018 / 15:18 Mitsubishi’nin yeni SUV modeli 131.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor

Mitsubishi Eclipse Cross Türkiye'de...

Renault-Nissan ittifakına dahil omasıyla birlikte yeni bir döneme adım atan Mitsubishi’nin önümüzdeki yıllarda adından daha çok söz ettireceği kesin. Uzun yıllardır L200 modeliyle ticari araç pazarında ciddi bir başarı elde eden marka, binek otomobil pazarında da da artık daha iddialı olacak gibi görünüyor. Gelecekte bir SUV markası olmayı hedefleyen Mitsubishi’nin bu yöndeki en önemli adımı olan Eclipse Cross, geçtiğimiz haftalarda Bodrum’da gerçekleştirilen keyifli lansman organizasyonunun ardından Türkiye pazarına sunuldu. Yılda 2 bin adet satılması hedeflenen bu yepyeni Mitsubishi 131.900 TL ile 199.900 TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

e6dcff59bd9dd5a9ca30e188926e40b5_0.jpg

4.4 metrelik bir uzunluğa ve 2670 mm’lik dingil mesafesine sahip olan Eclipse Cross, ismini Mitsubishi Motors’un 1989 ile 2012 yılları arasında ABD’de satılan Eclipse isimli spor otomobilinden alsa da, tasarım açısından yepyeni bir anlayışın ürünü olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Güneş tutulması sırasında ortaya çıkan göz alıcı parlaklıktan esinlenerek geliştirilen ve seçenekler arasında bulunan yoğun parlak metalik kırmızı renk de araca adını veren unsurlardan bir diğeri olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan XR PHEV II, eX ve GT-PHEV konseptlerinde karşılaştığımız gösterişli tasarım çizgisine sahip olan Eclipse Cross, dinamik ve atletik hatlar sunuyor. Keskin yüz ifadesi, arkaya doğru yükselen omuz çizgisi ve eğimli arka camıyla coupe benzeri bir forma sahip olan otomobil, LED farlar ve 18 inçlik jant seçeneğinin de etkisiyle dikkat çekici bir duruşa sahip. Mitsubishi’nin bu yeni SUV modeli özellikle önden ve profilden modern ve çekici bir tasarıma sahip.

e6dcff59bd9dd5a9ca30e188926e40b5_2.jpg

Mitsubishi Motors, Eclipse Cross ile başlayarak ürün gamındaki modellerin görsel kalitesini artırmayı hedefliyor. Bunu hem dış tasarım detaylarında hem de iç mekanda gerçekleştirmeyi planlayan marka, Eclipse Cross’un kabinindeki kaplamaları, dokumaları ve renkleri de bu doğrultuda seçmiş. Gümüş ve deri detaylar ile karbon görünümünün ve piyano siyahının hakim olduğu bir iç mekan sunan otomobil, modern, şık ve son derece sportif bir kabin tasarımına sahip. Eclipse Cross’un orta konsolu ise kademeli bir yapı sunuyor. Mitsubishi Motors, günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda Eclipse Cross’ta birçok yeni teknoloji sunuyor. Örneğin; orta konsola yerleştirilen Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu Smartphone Link Display Audio (SDA) sistemi ve touchpad kontrol mekanizması ile müzik sistemi ve akıllı telefon fonksiyonları kullanılabiliyor. Otomobilde ayrıca sürüş destek ve güvenlik sistemlerinden gelen bilgilerin de takip edilebildiği bir Head up Display yer almakta.

e6dcff59bd9dd5a9ca30e188926e40b5_3.jpg

Uzun dingil mesafesinin de etkisiyle özellikle arka koltuklarında başarılı bir diz mesafesi sunan Eclipse Cross, panoramik cam tavanıyla kabininde ferah bir ortam sağlıyor. 20 cm ileri-geri kayabilen ve sırt açısı ayarlanabilen arka koltuklara sahip olan otomobilin bagaj hacmiyse, arka koltukların konumuna bağlı olarak 341 litre ile 448 litre arasında değişiyor. Bagaj zeminindeki ekstra eşya bölmelerle kullanışlılık arttırılmış.

e6dcff59bd9dd5a9ca30e188926e40b5_4.jpg

Eclipse Cross ülkemize 163 bg gücünde 1.5 litrelik turbo benzinli motorla ithal ediliyor. 1800-4500 d/d bandında 250 Nm maksimum tork değeri sunan ünite, 6-ileri manuel veya 8-ileri CVT şanzıman seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Önden veya sürekli dört takerlekten çekişli (S-AWC) aktarmayla satın alınabilen Eclipse Cross’da Lancer Evolution’dan hatırladığımız aktif yalpa kontrolünün (AYC) modern bir uyarlamasına da yer verilmiş. Motoru son derece sessiz çalışan Eclipse Cross’un, ses yalıtımı açısından da oldukça iyi bir noktada olduğunu görüyoruz. Bunun yanında otomobil güvenliğe de fazlasıyla önem veriyor ve donanıma bağlı olarak; adaptif hız sabitleyici, çarpışma önleme sistemi, şerit takip uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, hareketli nesne algılama sistemi, ani frenleme sinyal sistemi, arka çapraz trafik alarmı ve elektronik park freni gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunuyor.

Haber: Bahadır Bektaş / Bodrum

e6dcff59bd9dd5a9ca30e188926e40b5_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR