KONSEPT › Mitsubishi'den yeni bir hibrit SUV konsepti

Mitsubishi'den yeni bir hibrit SUV konsepti

11 Mart 2019 / 23:11 Engelberg Tourer adındaki konsept markanın yeni nesil hibrit sistemiyle donatılmış

Mitsubishi'den yeni bir hibrit SUV konsepti

Mitsubishi'nin Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği Engelberg Tourer konsepti, ismini İsviçre'nin orta kesiminde bulunan ünlü Engelberg kayak merkezinden alıyor. Dört tekerlekten çekişli bir plug-in hibrit (PHEV) olan konsept uzun bir menzil sunuyor.

da0a60f18b1342ad88089abb0c90a9b3_0.jpg

Mitsubishi Engelberg Tourer'ın, MMC’nin Outlander PHEV modeliyle yarattığı çift motorlu PHEV sistemini bir adım ileri götürdüğü açıklanıyor. Otomobilde yeni nesil elektrikli motor ve geliştirilmiş 4 tekerden çekiş sistemi görev yapıyor. Ayrıca PHEV sisteminin araç üzerindeki bağlantılı teknolojilerle birleşmesi sayesinde Engelberg Tourer'ın her yolda ve her hava koşulunda güvenle yol aldığı belirtiliyor. Engelberg Tourer sadece elektrik enerjisini kullanarak 70 km'den fazla (WLTP) menzile ulaşırken, tam şarjlı akü ve dolu yakıt deposuyla 700 km'den fazla (WLTP) yol kat edebiliyor. 

da0a60f18b1342ad88089abb0c90a9b3_1.jpg

Aracın yüksek kapasiteli bataryası da aracın ortasında, zeminin altına konumlandırılmış. MMC’nin çift motor sistemiyle öne ve arkaya yerleştirilen güçlü elektrik motorları sayesinde kabin de 3 sıra koltuk alabiliyor.

da0a60f18b1342ad88089abb0c90a9b3_2.jpg

Engelberg Tourer'da PHEV sistemi için tasarlanmış 2.4 litrelik benzinli motor bulunuyor. Sıralı hibrid mod kullanımda jeneratör olarak görev yapan motor yüksek rejenerasyon oranlarına ulaşıyor. Otomobilde otomatik olarak kapanarak sürtünmeyi azaltan ön panjur gibi tüketimi azaltan özelliklere da yer verilmiş. Engelberg Tourer'da MMC’nin sürekli dört çeker sistemiyle ön ve arka akslara ayrı motorlardan güç sağlanırken, Lancer Evolution serisinden edindiği bilgi birikiminin sonucu olan Aktif Savrulma Kontrolü (AYC) teknolojisiyle de ön tekerlekler arasındaki tork dağılımı hassas bir şekilde kontrol ediliyor. Sürücünün entegre navigasyon sistemine adres girmesiyle birlikte, “Connected Car System” hava durumu, sıcaklık, yokuş, trafik ve yol şartlarını dikkate alarak optimum sürüş modunu seçiyor ve akü enerji yönetimi ve S-AWC sistemlerini kullanarak tork dağılımını ayarlıyor.

ÇOK OKUNANLAR