GÜNDEM › Morgan artık Türkiye’de

Morgan artık Türkiye’de

22 Haziran 2017 / 11:31 Klasik otomobil meraklılarının yakından tanıdığı İngiliz marka Morgan, Türkiye pazarına girdi

Morgan artık Türkiye’de

Klasik görünümlü el yapımı otomobilleri ve üç tekerlekli 3 Wheeler modeli ile bilinen Morgan, artık ülkemizde de temsil ediliyor. Kuruluşunun 107.yılında Türkiye’de ilk kez otomobil ve motosiklet meraklıları ile buluşan Morgan, ülkemize Tunç Lokmanhekim’in kurucusu olduğu Klasik Garaj tarafından ithal ediliyor. El yapımı olarak, yılda toplam 1300 adet araç üreten markanın; efsanevi modeli Morgan 3 Wheeler’ın yanı sıra diğer Morgan modelleri de Türkiye’de satışta olacak.

Markanın İngiltere konsolosluğunda gerçekleştirilen Türkiye lansmanında tanıtılan Morgan 3 Wheeler özel sipariş ile hazırlanacak. 1909 yılından bu yana tasarım çizgisini koruyan Morgan ve sadece 525 kg ağırlığında olan 3 Wheeler’ın benzinli motora sahip modelinin anahtar teslim satış fiyatı 85 bin Sterlin olarak belirlenmiş. 1909’da markanın üretilen ilk modeli olma özelliğine sahip olan ve 1936’ya kadar üretilen Morgan 3 Wheeler, 2011 yılında yeniden üretilmeye başlanmıştı. Modern versiyonunda 2 litrelik litrelik 82 bg gücünde 2 silindirli motosiklet motoru ve 5-ileri Mazda MX-5 şanzımanına sahip olan 3 Wheeler, 0’dan 100 km/s hıza 6 saniyede çıkıyor ve 185 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Morgan Motor Company, sipariş alınan her araç için kişiselleştirilmiş tasarım uygulamaları yapıyor. Bir terzi titizliğiyle hazırlandığı belirtilen araçlar, renk seçeneklerinden deri döşemelerine kadar sadece sahibinin talep ettiği şekilde dizayn ediliyor. Kişiselleştirme imkanı sayesinde ise bir Morgan’ın bir diğeriyle aynı özellikleri taşımadığı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR