MOTORSPORLARI › Motul ve NISMO işbirliği

Motul ve NISMO işbirliği

23 Mart 2017 / 15:49 2017 senesinde büyütülen iş birliği çerçevesinde Blancpain GT Series Endurance Cup yarışına katılacak Team RJN takımının isim sponsoru Motul oldu

Motul ve NISMO işbirliği

Motul, Japon motorsporları devi Nissan Nismo ile iş birliğini büyütüyor. Nissan GT Akademi’nin kurulması ile başlayan Motul �" Nissan ortaklığı, oyun konsolu başındaki motorsporları meraklılarını pistlere çıkardığından bu yana başarı ile devam ediyordu. Motul özellikle Avrupa’da Blancpain GT Series’de yarışan tüm Nismo otomobilleri destekliyordu. 

2017 senesinde büyütülen iş birliği çerçevesinde Blancpain GT Series Endurance Cup yarışına katılacak Team RJN takımının isim sponsoru Motul oldu. Motul Team RJN, iki adet Nissan GT-R NISMO GT3 ile Pro klasmanında yarışacak. Yarış otomobillerinde Motul’un renklerinden esinlenerek oluşturulan tasarımlar göze çarparken Super GT’de yarışan #23’den de esintiler dikkat çekiyor. 

İlk testler Fransa’nın kuzeyindeki Paul Ricard pistinde yapıldı. Son GT Akademi galibi  Struan Moore (İNG), Matt Parry (İNG), Matt Simmons (AU) 22 numaralı otomobilde,  Alex Buncombe (ING), Katsumasa Chiyo (JPN), Lucas Ordóñez (ISP) ise 23 numaralı otomobilin direksiyonunda teste katıldılar. 

NISMO’nun Başkanı ve CEO’su Takao Katagiri ise “Motul, NISMO için Super GT’den gelen teknolojisi sebebi ile harika bir partner. Geçen seneden beri artan işbirliğimizi Blancpain Endurance Series ‘de yarışacak olan Nissan GT-R NISMO GT3 projesinde büyüttüğümüz için mutluyuz” açıklamasında bulundu.  

ÇOK OKUNANLAR