SEKTÖREL › Neue Klasse'den ilk etapta 6 model çıkacak!

Neue Klasse'den ilk etapta 6 model çıkacak!

30 Ocak 2024 / 23:30 BMW, Neue Klasse platformunu temel alan altı elektrikli modeli önümüzdeki yıllarda satışa sunacak

Neue Klasse'den ilk etapta 6 model çıkacak!

BMW'nin geçtiğimiz aylarda fütüristik bir konsept ile tanıttığı Neue Klasse platformunu taşıyan modeller yakında yollara çıkmaya başlayacak. BMW tarihindeki en büyük yatırımı temsil eden Neue Klasse mimarisi, otomobil üreticisinin tüm portföyünü kapsayacak şekilde tasarlanmış. Bu yeni platforma sahip ilk modeller ise orta segment bir SUV ve bir sedan olacak. 

Özel bir 800V elektrik mimarisine sahip olan Neue Klasse'nin kalbinde, modüler bir tasarıma gerek duymayan yüksek voltajlı bir batarya yer alıyor. Akü paketi, taban plakası üzerinde durmak yerine aracın gövde yapısının bir parçası olarak tasarlanmış. Bunun da ağırlığı ve montaj maliyetini azalttığı belirtiliyor. BMW, bu yeni platform ile birlikte ayrıca bataryada prizmatik hücrelerden, daha düşük yükseklik ve daha yüksek enerji yoğunluğu sunan silindirik hücrelere geçiş yapıyor.

1a014411b4c9b0aba21dbb9057a33311_0.jpg

BMW eDrive'ın altıncı nesli de Neue Klasse modellerinde ilk kez sahneye çıkacak. Yeni sistem, bugün kullanılan eDrive versiyonuna göre daha hafif, daha kompakt ve yüzde 40'tan fazla daha düşük bir maliyete sahip. Ayrıca enerji tüketiminin de bugünkü versiyona göre yüzde 25'e kadar daha düşük olacağı tahmin ediliyor.

Neue Klasse teknolojisine sahip iX3'ün 2025 yılının sonlarında, 3 Serisi boyutlarında elektrikli sedanın ise 2026 yılında üretileceği belirtiliyor. Ayrıca aynı yıl coupe tarzı elektrikli bir sedanın da yollara çıkması bekleniyor. Bu otomobili 2027 yılında bir station wagon takip edecek. Ardından tanışacağımız Neue Klasse modelinin ise iX1'in yerini alacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Automotive News Europe

ÇOK OKUNANLAR