İLK BAKIŞ › Nissan 370Z'nin halefi Z35 adıyla anılacak

Nissan 370Z'nin halefi Z35 adıyla anılacak

09 Ağustos 2014 / 11:13 Yeni otomobilin Mercedes motorlarına ve hibrit teknolojiye sahip olabileceği söyleniyor

Nissan 370Z'nin halefi Z35 adıyla anılacak

Avusturalya medyasında çıkan haberler Nissan 370Z’nin halefi hakkında yeni detaylar ortaya çıkardı. Z35 armasına sahip olabileceği söylenen yeni modelin yerine geçeceği 370Z gibi sadece Japonya ve ABD pazarlarına değil, bütün dünya pazarlarına hitap edeceği söyleniyor. Nissan’a yakınlığıyla bilinen bir kaynak Motoring’e yaptığı açıklamada otomobilin üstü açık versiyonunun targa veya T-bar tavana sahip olacağını iddia ederken, modelin daha köşeli hatlara sahip olacağını da söylüyor.

Yeni modelin selefinden farklı olarak hibrit versiyona da sahip olması bekleniyor. Japonya için üretilen Nissan Skyline 200GT-t’de de kullanılan Mercedes-Benz türevi 2-litre dört silindirli turbo motorun bir elektrik motoru ile eşlenmesi ile elde edilecek olan bu hibrit sistem otomobilin yüksek gücü düşük yakıt tüketimi ile sunmasını sağlayacak. Otomobilin en güçlü versiyonunun ise yine Mercedes-Benz tarafından geliştirilen 3-litre altı silindirli motora sahip olacağı ve bu motordan 408 bg’den fazla güç elde edeceği iddia ediliyor.

Gelecek yıl Tokyo Otomobil Fuarı’nda konsept olarak gösterilmesi beklenen Nissan “Z35” çok büyük ihtimalle 2016 yılı içerisinde satışa sunulacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR