SEKTÖREL › NISSAN Barcelona'daki fabrikasını kapatıyor

NISSAN Barcelona'daki fabrikasını kapatıyor

28 Mayıs 2020 / 14:34 İspanya Hükümeti, NISSAN'ın Barcelona'daki üretim tesisini kapatma kararı aldığını açıkladı

NISSAN Barcelona'daki fabrikasını kapatıyor

NISSAN, İspanya'nın Barcelona şehrinde yer alan fabrikasını kapatma kararı aldı. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ulusal radyoya verdiği demeçte, hükümetin tesisi açık tutma çabalarına ve her türlü yardımın teklif edilmiş olmasına rağmen NISSAN'ın yine de kapatma kararı aldığını dile getirdi.

Madrid hükümeti, Nissan'ın Barcelona fabrikasını kapatma maliyetinin 1 milyar euro'yu bulacağını, bunun da devam etmek için gereken yatırımdan daha yüksek olduğunu savundu. 2019 yılında 55 bin aracın banttan indiği Barcelona fabrikasında Nissan'ın elektrikli versiyonu da bulunan hafif ticari modeli NV200 üretiliyor. 3000 kişinin istihdam edildiği fabrikanın önünde  çalışanlar tarafından protesto gösterileri gerçekleştiriliyor.

9b6a8d84f2d32dd65e6a993abd73322a_0.jpg

Barcelona'nın yanı sıra Endonezya'daki fabrikasını da kapatma kararı alan NISSAN, üretimi Tayland'a kaydıracak ve üretim adetlerini yüzde 20 azaltacak. Markanın Qashqai, Juke ve LEAF modellerini ürettiği İngiltere Sunderland'deki fabrikası ise üretime devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR