KONSEPT › Nissan, BladeGlider konseptini Tokyo Motor Show'a hazırlıyor...

Nissan, BladeGlider konseptini Tokyo Motor Show'a hazırlıyor...

09 Kasım 2013 / 09:24 Nissan'ın elektrikli konsept otomobili BladeGlider, Tokyo Motor Show'da görücüye çıkacak!

Nissan, BladeGlider konseptini Tokyo Motor Show'a hazırlıyor...

Japon otomobil üreticisi Nissan, BladeGlider konseptini Tokyo Fuarı'nda tanıtacak. 
Görüntüsü ve tasarımı ile teknolojisi gelecek otomobil modellerine ışık tutan BladeGlider artık gün yüzüne çıkıyor. BladeGlider konsepti, roadster otomobil yapısında ve üçgen bir kanat görüntüsüne sahip olacak. Otomobilin tasarımı, aracın aşağı doğru olan yerçekimi kuvvetine göre tasarlandı ve bu sayede otomobilin manevra kabiliyeti ve yol tutuş performansı desteklenmiş durumda.
Otomobil açık bir kokpit tasarımı sunarken McLaren F1 gibi üç kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Ayrıca aracın metalik, metal türevli aksanlı olması hafifliği açısından başarılı bir grafik çizmeye yetecek gibi.
Markadan aracın teknik verileri ile alakalı bir açıklama gelmemesi otomobilin gizemini korumaya yetiyor. BladeGlider arka tekerleklere gücünü yansıtan elektrikli bir motora sahip ve bu motor gücünü lityum-iyon pillerden alıyor. Otomobilin ağırlık dengesi %30 ön %70 arka olarak ayarlanmış durumda ve bu yüzden otomobilin aerodinamic yapısı üzerinde büyük mühendislik çalışmaları yapıldı.
Nissan'ın Ürün Planlama ve Ürün Stratejisi genel müdürü Francois Bancon'un yaptığı açıklmaya göre, "Hedef yeni nesil otomobilin yapısı ve bu yeni yapı ile hissedilecek olan yeni hisleri açığa çıkartmayı hedefliyoruz.  Tüketiciler için yeni bir değer niteliği taşıyan sıfır emisyon üzerinde çalışmalarımızı ve üretimimizi gösteren yeni bir model tanıtmak bizim için onur verici olacak" dedi.

ÇOK OKUNANLAR