KONSEPT › Nissan e-NV200 Concept

Nissan e-NV200 Concept

18 Ocak 2012 / 01:23 Nissan, ticari modeli NV200'ü baz alarak elektrikli bir hafif ticari araç konsepti yarattı

Nissan e-NV200 Concept
'0' emisyonlu Nissan e-NV200 konsepti, standart NV200 ile benzer boyutlara ve kullanışlılığa sahip, ancak tasarımı yepyeni. Daha modern bir görünüme sahip olan elektrikli ticaride, radyatör ızgarası yerini bir kapağa bırakmış. Bu kapağın altındaysa şarj bağlantı noktası bulunuyor. Nissan e-NV200'ün yükleme alanı, içten yanmalı motora sahip NV200 ile benzer bir hacim sunuyor. Bunun yanında elektrikli modelin kabiniyse daha modern ve fütüristik. Kabinde açık renk kaplamalar kullanılırken, ön konsoldaysa bir tablete benzeyen ve navigasyon sistemini de içeren dokunmatik bir ekrana yer verilmiş. Ayrıca aracın mavi ağırlıklı gösterge tablosu da standart modeldekinden çok daha farklı.

Nissan e-NV200'de 80kW'lik elektrikli bir motor görev yapıyor. Kompakt yapıda 48 modülden oluşan bataryalarla beslenen bu motor 280 Nm torka sahip ve bu torkun tamamı ilk hareket anından itibaren kullanıma hazır. Bunun da e-NV200'e mükemmel bir hızlanma ve sarsıntısız bir sürüş sağladığı açıklanıyor.

NV200 tabanlı bu yüzde 100 elektrikli hafif ticari araç ile ilgili feedback toplayabilmek için testler devam ediyor. 2011 yazında tek bir prototipin  Japonya Posta Servisi tarafından Yokohama bölgesinde kullanıldığı, ek testlerinse FedEx ile birlikte geçtiğimiz ay Londra'da başlatıldığı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR