MOTORSPORLARI › Nissan e.dams yarış takımını satın aldı

Nissan e.dams yarış takımını satın aldı

28 Nisan 2022 / 19:04 Nissan böylece ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'na katılımının tam mülkiyetine sahip oldu

Nissan e.dams yarış takımını satın aldı

Nissan, e.dams yarış takımını satın aldığını duyurdu. Şu anda Fransa'nın Le Mans kentinde bulunan takım, 8'inci sezonda planlandığı gibi yarışmaya devam edecek. Nissan'ın Formula E'ye katılımı, şirketin Ambition 2030 planında ortaya konulan elektrikli araçlara geçiş ve sürdürülebilirliğe yönelik uzun vadeli taahhüdünü destekliyor. 

Nissan, 2018'de e.dams ile ortaklık kurarak seriye giren ilk ve tek Japon üretici olmuştu. İki şirket de Nissan e.dams Formula E takımı olarak tamamen elektrikli şampiyonada birlikte yarıştı. Nissan, bu satın almanın ardından, serinin 9'uncu sezonundan (2022/2023) 12'nci sezonunun (2025/2026) sonuna kadar sürecek olan Formula E Gen3 dönemine bağlı kalacağını duyurdu.

a9fdfaf40332a464709a49bb02fc16d8_0.jpg

Mülkiyet değişikliğinin ardından Nissan Formula E Genel Müdürü Tommaso Volpe aynı zamanda e.dams'ın da Genel Müdürü olacak. Nissan'ın e.dams'ı devralmasından çok memnun olduğunu dile getiren Tommaso Volpe, “Bugün, Nissan ile birlikte takımın vizyonunu ortaya koyan ve ortaklığımızı geliştirmeye yardımcı olan Jean-Paul Driot'u düşünüyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Onun 2019'da vefat etmesinin ardından takımı Olivier ve Grégory Driot devralarak babalarının mirasını başarıyla devam ettirdiler. Birlikte çalışmak bir zevkti ve onlara bağlılıkları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum.” Bu gelişmeyi Formula E projelerinde önemli bir adım olarak yorumlayan Volpe, “Tamamen elektrikli yarışların zirvesi olan Formula E, müşterilerimize elektrikli otomobillerin yalnızca eğlenceli ve heyecan verici olduğunu değil, Nissan'ın elektrikli otomobil teknolojisinin en ileri noktasında olmaya devam ettiğini de gösterebileceğimiz ilgi çekici bir küresel platform sunuyor. 2018 yılında e.dams ile ortaklaşa bu spora girmenin mutluluğunu yaşadık. Güçlü ve başarılı bir işbirliğimiz oldu ve onların serideki uzun süreli deneyimlerinden çok şey öğrendik. Harika bir takımımız var. Takım olarak başarımızı ve deneyimimizi birlikte geliştirmeyi ve Formula E katılımımızda bu yeni bölüme başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

a9fdfaf40332a464709a49bb02fc16d8_1.jpg

Nissan, 2050 yılına kadar operasyonlarında ve ürünlerinin yaşam döngüsünde karbon nötrlüğü sağlama hedefinin bir parçası olarak, 2030'ların başı itibariyle kilit pazarlarda sunacağı tüm yeni araçların elektrikli olmasını planlıyor. Japon otomobil üreticisi, Formula E yarış pisti ile yol arasında bilgi ve teknoloji transferi konusundaki uzmanlığını kullanarak, müşterileri için daha iyi elektrikli araçlar sunmayı hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR